Nieuws

Open dagen Maritieme Academie

HARLINGEN – De Maritieme Academie houdt vrijdag 9 februari (van 16.00 tot 19.00) en zaterdag 10 februari (van 10.00 tot 15.00 uur) open dagen. De Harlinger opleiding profileert zich met opleidingen met baangarantie. Dat wordt tijdens de open dagen ook duidelijk via de beroepenmarkt die dan wordt gehouden, waar twintig bedrijven en organisaties uit binnenvaart en zeevaart zich presenteren aan de bezoekers en voorlichting geven over het banenperspectief.

De open dagen spelen zich af in het hoofdgebouw aan de Almenumerweg in Harlingen én in de omliggende gebouwen, zoals de huisvesting van de leerlingen. Vanaf klas 3 en 4 is het wonen op de school verplicht als onderdeel van het onderwijsproces. Later moeten de leerlingen als bemanningslid ook samenwonen op een schip.

Er is aandacht voor de vaaropleiding, maar ook voor de vrij nieuwe opleiding Scheeps- en jachtbouw. Verder kan het lifeboat trainingscentrum worden bezocht, evenals het simulatoren-centrum. Een paar week geleden is de LEGO Mindstorm Studio officieel in gebruik genomen. Robotisering en autonoom varen maken in de scheepvaart een snelle ontwikkeling door. In deze omgeving leren leerlingen hoe zij daar in theorie en praktijk mee om zullen gaan.

Samen met zusterschool Maritiem College Velsen beschikt de Maritieme Academie Harlingen over een vloot van vier opleidingsschepen. Eén daarvan, het vrachtschip ms Emeli, ligt in het centrum van Harlingen afgemeerd. Vanaf het hoofdgebouw voert de schoolbus voor de bezoekers voortdurend een pendeldienst uit van en naar dit opleidingsschip waar de bemanning rondleidingen verzorgt.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda