Nieuws

Musical ‘Ciske de Rat’ in 2019 in Trebol

De mensen achter de musical ‘De betovering van Belle en het beest’, die in juni en juli 2017 vijf keer een volle zaal trok in stadsschouwburg Trebol, komen begin 2019 met een geheel nieuwe grote productie in Trebol: Ciske de Rat. Raymon de Ronde en Michelle Bergsma, de aanjagers van de productie, zijn ontzettend blij en trots dat het weer gaat gebeuren. De keus voor een nieuwe musical was na het zien van de ‘echte’, niet zo heel erg moeilijk.

Jurrian Marx, links, naast Raymon, was de muzikale leider bij ‘De betovering van Belle en het beest’ en zal die rol ook bij deze productie op zich nemen. Tommy Zonneveld, rechts naast Michelle, gaat de regie doen.

Ciske de Rat, de musical, is de titel van de nieuwe productie. Ciske de Rat, het straatschoffie, die opgroeit tot Cis de Man, is bekend bij een groot publiek. Joop van den Ende Theaterproducties heeft de musical landelijk op de planken gebracht, met Danny de Munk in de hoofdrol. Nu gaan Raymon en Michelle dat doen, samen met heel veel andere mensen.

 

De musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en voor het theater bewerkt door André Breedland en Maurice Wijnen. De muziek is van Henny Vrienten en het script en de liedteksten van de hand van André Breedland. De arrangementen zijn gemaakt door Jurre Haanstra, Jakob Klaasse, Piet Souer, Gerbrand Westveen en Jeroen Sleyfer (supervisie). Zonder officiële rechten mogen Raymon en Michelle niets namaken of naspelen en daarom is de licentie verkregen door Stage Entertainment.

 

Op zondag 4 maart aanstaande zullen de audities plaatsvinden in de kantine van Visveiling Urk, Nieuwe Vissershaven 25 in Harlingen. Voor de verschillende rollen zijn de makers op zoek naar mannen, vrouwen en kinderen. Iedereen kan zich aanmelden voor deze auditie/amateurproductie. Het dagprogramma begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Iedereen die zich aanmeldt, krijgt een e-mail met daarin alle benodigde informatie. 

 

Raymon, Michelle en de andere medewerkers hopen op veel aanmeldingen, om er dan vervolgens, als de rollen verdeeld zijn, een prachtig jaar van te maken en met elkaar toe te werken naar een hoogstaande opvoering van Ciske de Rat, de musical in Harlingen.

 

Morgen zullen Raymon en Michelle rond de klok van 13.00 uur te beluisteren zijn op Radio Stad Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda