Nieuws

Maris Kwartet in Laurentiuskerk Kimswerd

KIMSWERD - Het Maris Kwartet uit Den Haag geeft op zondag 11 februari een concert in de Laurentiuskerk te Kimswerd. Dit is het eerste in een nieuwe reeks klassieke concerten van dit jaar. Op het programma (aanvang 15.30) staan Strijkkwartetten van Mozart, Sallinen en Brahms.

Het Maris Kwartet werd opgericht in 1999 door vier aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag afgestudeerde strijkers. Sindsdien concerteerde men in vele concertseries in het gehele land en werd ook een drietal cd’s uitgebracht, waarvan er één (met werken van de Finse componist Marttinen ) door het blad ‘Luister’ met een 10 werd gewaardeerd.

Het Maris Kwartet (www.mariskwartet.nl) bestaat uit Dana Mihailescu en Brigitte Rebel (beiden viool), Hedwig Smulders (altviool) en Frank de Gee (cello).

Voor de pauze worden gespeeld het  Jagdkwartet van W.A. Mozart en het derde Strijkkwartet van de Finse componist A. Sallinen, terwijl na de pauze het Strijkkwartet nr. 2 in a van Joh. Brahms wordt gespeeld.

Entree € 12,50 (kinderen €5). Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via www.laurentiuskerkkimswerd.nl of 06-30873617.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda