Nieuws

Jongenshockeyteam HMHC D1 op stoom

De jongens van het hockeyteam D1 van HMHC (10- en 11-jarigen) zijn bezig met een goede serie. Niet alleen doen zij het uiterst goed op het veld, ook in de zaal zetten ze goede resultaten neer. Dit heeft de aandacht getrokken van publiek en nu ook sponsoren.

Sinds kort heeft het team namelijk haar eigen teamsponsors, te weten de Harlinger bedrijven Laro 4x4 en Fides Diensten. Alle jongens zijn door de teamsponsors in nieuwe outfits gestoken zodat het team nu professioneel en representatief naar wedstrijden en trainingen kan gaan.

Het team verdient dit ook. Niet alleen speelt het team in de hoogste divisie van het gehele noorden van het jongenshockey voor 10- en 11-jarigen, ze draaien zelfs bovenaan de top mee.

Het team bestaat uit veertien hockeyers en speelt voor een groot deel al een aantal jaren samen.

Alhoewel zo nu en dan behoorlijke afstanden moeten worden afgelegd, wordt het team zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden goed aangemoedigd door haar publiek.

Coach Niels Kappert en trainster Hannamay Tjalsma hebben het team niet alleen goed leren hockeyen; ze hebben er ook een echt team van gemaakt. Via goed samenspel, sterke techniek en een goed uithoudingsvermogen weten de jongens vrijwel iedere tegenstander te verslaan. Aanvallend kan het team goed uit de voeten en ook verdedigend geeft het team weinig weg. Dit belooft wat voor de toekomst!

Vorig seizoen werden de jongens al ongeslagen kampioen in de zaal. Afgelopen zondag was de start van het nieuwe zaalhockeyseizoen. Er stonden twee wedstrijden op het programma in Groningen. De eerste wedstrijd werd een waar gevecht waar de Harlingers als winnaar uit naar voren kwamen. De tegenstander had een zeer sterke keeper in het goal staan die werkelijk alle hoeken en gaten van het goal wist te dichten. Uiteindelijk ging de winst zeer terecht naar Harlingen.

De tweede wedstrijd ging verder waar de eerste wedstrijd eindigde. Uiteindelijk werd met 10-0 gewonnen van Groningen. Uitgelaten en opgetogen vertrokken de jongens - in hun nieuwe outfits - weer naar huis, maar niet voordat een nieuwe teamfoto werd gemaakt in de nieuwe outfits.

Zelf zien? Zondag 4 februari spelen de jongens twee wedstrijden thuis in de Waddenhal. Zie de website voor de tijden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda