Nieuws

Hendrik Sijtsma lijsttrekker CDA Harlingen

HARLINGEN - Hendrik Sijtsma is dinsdagavond opnieuw gekozen als lijsttrekker tijdens de algemene ledenvergadering van het CDA in Harlingen. Sijtsma, die de lijst mag aanvoeren bij de verkiezingen op 21 maart, was de afgelopen vier jaar fractievoorzitter van het CDA.

Huidig raadslid Sietse Zoodsma (46), zelfstandig ondernemer staat op nummer twee, gevolgd door twee nieuwe gezichten. De 30-jarige assurantieadviseur Reynold Bontes staat op nummer drie. Op plek vier staat Ronald Bootsma, 34 jaar en werkzaam als financieel adviseur in de bankensector.

Huidig wethouder Harry Boon (62) staat bij de volgende verkiezingen op plek vijf. Harry Boon is voor het CDA de kandidaat-wethouder, mocht het CDA opnieuw aan een coalitie kunnen deelnemen.

Het CDA wil middels een intensieve campagne trachten tenminste vier zetels in de nieuwe gemeenteraad te verwerven, waardoor ook de nieuwelingen Reynold Bontes en Ronald Bootsma hun politieke debuut kunnen maken. Nieuw op de lijst is ook Henriette Kingma,  29 jaar en kapster van beroep. Zittend raadslid Harm Bloemhof stelt zich niet opnieuw beschikbaar voor een raadszetel, maar heeft als ‘lijstduwer’ wel zijn naam aan de kandidatenlijst verbonden.

De overige kandidaten zijn: Jochem Puite, Frits Switynk, Gert Hegge, Johan Outhuyse, Sierk Pasma, Gerben Wijnia, Fred Attema en Mirjam Datema.

Naast de kandidatenlijst hebben de leden ook het verkiezingsprogramma vastgesteld dat de titel ‘Recht door Zee’ heeft meegekregen.

“Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een evenwichtige en goede samenleving die we door willen geven aan onze (klein)kinderen”, meldt de Harlinger afdeling in een persbericht. “Daar hoort ook de zorg voor natuur en cultuur bij. Dat vraagt, dat we verder kijken dan ons eigenbelang en onze eigen tijd. We willen beschermen wat van waarde is. We zoeken naar innovatie en ondernemerschap voor een betere samenleving. Door arbeid en vrijwilligerswerk levert iedereen naar vermogen hieraan een bijdrage.”

Het uitgebreide programma zal binnenkort op de website van CDA Harlingen worden gepubliceerd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda