Nieuws

Havenbedrijf

Op de foto zijn Hendrik Hans Stroomberg (links) en zaterdaghulp Roel Pont de laadklep aan het opknappen. Op de achtergrond kijkt eigenaar Fred Lakerman toe. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Hendrik Hans Stroomberg is sinds begin september vorig jaar kapitein op de Terschellinger Bank. De 35-jarige Harlinger is geboren op de Avontuur, het vorige binnenvaartschip van zijn ouders. “Na de lagere school kwam ik voor de keuze te staan: wat wil ik later gaan doen. Vrachtwagenchauffeur leek mij wel wat, of timmerman, maar varen vond ik ook mooi en kende ik natuurlijk al van huis uit. Daarom ben ik naar de Maritieme Academie gegaan en heb m’n papieren gehaald.”

Stroomberg voer een tijd mee met zijn vader op de vorige en de huidige Avontuur. Een aantal jaren terug kon hij kapitein worden op een veerpont bij Amsterdam. Tussendoor hielp hij z’n vader nog geregeld, maar toen hij de kans kreeg om fulltime voor Rederij Wadden Transport aan de slag te gaan, was de keus snel gemaakt. “Ik woon in Harlingen en dit is een stuk dichterbij.” Hoewel hij zijn hele leven al vaart, is het toch wennen op de in 1954 in Duitsland gebouwde Terschellinger Bank. “Ze ligt dieper dan een binnenvaartschip en reageert ook anders. Maar ik leer haar steeds beter kennen.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda