Nieuws

Harlinger Stadsgidsen op dreef

HARLINGEN - De Harlinger stadsgidsen, actief sinds 1984 en momenteel een groep van vijftien vrijwilligers, hebben in 2017 ongeveer 2500 gasten rondgeleid. De groep is het afgelopen jaar een stichting geworden. Door de toenemende aanvragen was een rechtspersoon noodzakelijk geworden.

Een groot deel van de groep volgde in het afgelopen jaar een reanimatiecursus, volgde lezingen over Harlingen en zorgde zelf voor documentatie om te bestuderen. Kortom, de groep is weer optimaal toegerust om de gasten in Harlingen te ontvangen. De eerste boekingen voor 2018 zijn al binnen.

Een verdrietige gebeurtenis deed zich in oktober voor toen Gerry Kuijper plotseling overleed. Gerry Kuijper stond in 1984 aan de basis van het team en was als coördinator van de aanvragen en verdeling van de wandelingen als een spin in het web.

Interim-coördinator is Hans Burkels, tevens penningmeester van het team. Voorzitter is Sjoerd van der Schaar en Paul Scheffer is secretaris. De andere bestuursleden worden gevormd door de complete groep. Het team maakt elk jaar een studiereis. Afgelopen jaar werd het schaatsmuseum in Hindeloopen bezocht, werd een bezoek gebracht aan het Woudagemaal in Lemmer en werd Makkum vereerd met een strandbezoek.

De huidige samenstelling van het team: Paul Scheffer, Jan de Groot, Greet Stoker, Cor Bolman, Joop van der Heide, Rinnie van der Meulen, Anneke Visser, Marlies van Bon, Tiedo de Boer, Willem Visser, Sjoerd van der Schaar, Jan Zeinstra, Hans Burkels, Dirk Hoekstra en Jan Meester.

De stadsgidsen verzorgen wandelingen door het Harlinger stadshart, en vertellen in het Nederlands, Duits, Engels en Frans. De Harlinger stadsgidsen zijn volop bezig met de geschiedenis, het nu en de toekomst van de ‘Waddenstad’. De gemeente vraagt ook elk jaar aan de gidsen om nieuwe Harlinger inwoners te trakteren op een kennismakingsstadswandeling. Het team heeft inmiddels ook de nieuwe gemeentesecretaris een verkennende wandeling aangeboden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda