Nieuws

HA-15 Kunstwerk van de Maand

Iedere maand kiest de Stichting Kunstuitleen HA-15 een Kunstwerk van de Maand. Madelief Buisman kiest het bronzen beeldje ‘Danseres met rok’ van Nelleke Allersma als Kunstwerk van de Maand april.

Madelief: “Dit beeldje doet me aan mijn dochter denken. Zij danst door het leven en dat vind ik plezierig om te zien. Dansen is een andere manier van creativiteit, een mooie kunst om naar te kijken. Bij dit beeldje zie ik de beweging door de manier hoe haar rok om haar heen zwiert en je kan bijna de muziek horen waar ze op danst. Ik kan me helemaal in dit meisje inleven. Het gevoel van vrij dansen wanneer je daar zin in hebt en je veilig voelen om deze gevoelens te uiten. Ik hou daar van.”

 

Nelleke Allersma is een veelzijdig kunstenaar. Ze houdt zich onder andere bezig met schilderen, beeldhouwen, tekenen en fotograferen. Geboren in het Groninger land volgde ze opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Salzburg Sommer academie. Ze is docent tekenen en schilderen aan de Volksuniversiteit in Groningen. In 2002 ontving ze een ereprijs op de Spring Award-expositie in Ljubljana. Haar werk was te bewonderen in tal van exposities in binnen- en buitenland.

Ze heeft haar atelier in Groningen, maar woonde en werkte onder meer ook in Noord-Holland. Nelleke legde zich de laatste jaren vooral toe op beeldhouwen. Van haar is onder meer bekend een schaatsersbeeld, een Elfstedengroep. Ze is zelf een ervaren schaatser, maar dit werk werd mede ingegeven door de nagedachtenis aan haar vader, een fervent Elfstedentochtrijder.

 

Heeft u belangstelling voor het werk van Nelleke Allersma? Haar werk en dat van een dertigtal andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen in Gebouw Nieuw Zuid, Irenestraat 2 in Harlingen. Voor een persoonlijk advies kunt u hier terecht op vrijdagen van 12.00 tot 16.00 uur. Ook kunt u werk lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda