Nieuws

Barokensemble L’Accord parfait in Laurentiuskerk

KIMSWERD - Zondag 15 april, ’s middags vanaf 15.30 uur, speelt  L’Accord parfait in de Kimswerder Laurentiuskerk. L’Accord parfait  bestaat uit een drietal musici die naar Nederland kwamen om aan het Conservatorium van Amsterdam  een (extra) master-opleiding te volgen. Zij specialiseerden zich daarbij in de muziek uit de barok.

Klavecinist, pianist en pianofortespeler Artem Belogurow komt oorspronkelijk uit Letland, maar studeerde in Boston (VS). Hij trad op vele plaatsen in de wereld op, zoals in Odessa (Oekraïne), Sint-Petersburg, Berlijn, Hannover en op Sicilië. In Japan behaalde hij de tweede prijs tijdens de 29ste internationale competitie voor oude muziek te Yamanashi. Ook bracht hij enige CD’s uit waaronder ‘American Romantics’.

 

Octavie Dostaler-Lalonde is afkomstig uit Canada waar ze haar masters barok-cello met de hoogste onderscheiding behaalde aan de universiteit van Montreal. Zij soleerde bij diverse orkesten in Canada en Nederland en trad onder andere op tijdens het Festival Oude Muziek te Utrecht.

 

Adeline Salles, fluitist en piccolist bij Philharmonie  Zuid-Nederland, oud-academiste van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en freelancer bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, maakte onlangs haar debuut bij het Orkest van de Nederlandse Bachvereniging.

 

Op het programma van het concert te Kimswerd staan Sonates  van Loeillet, Locatelli, Graf, en Klein en een Sonate voor (solo)klavecimbel van de componist J.A.P. Schulz. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 (kinderen € 5). Zie ook: www.laurentiuskerkkimswerd.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda