Nieuws

B en W oké met bouw woningen bij Cocosfabriek

HARLINGEN – Als er geen bezwaren komen tegen de bouw van twaalf levensloopbestendige woningen aan de Grettingelaan, gaan de pannen niet eerst door de gemeenteraad, maar geeft het college van B en W groen licht en kan de bouw beginnen.

Bruinsma Harns Vastgoed BV wil twaalf levensloopbestendige koopwoningen achter garagebedrijf Esgee en ten zuiden van de Cocosfabriek bouwen. Het gaat om twee blokken met tuinen er tussen en in totaal 24 parkeerplaatsen. Het plan is strijdig met het bestemmingsplan, maar B en W willen daar van afwijken omdat er sprake is van een “goede ruimtelijke ordening”. “Het plan sluit goed aan bij de door dezelfde aanvrager geheel gerestaureerde cocosfabriek”, aldus B en W.

Het ontwerp van de woningen, door Penta Architecten in Harlingen, is geïnspireerd op de bebouwing die oorspronkelijk op het terrein aanwezig was. De woningen worden energiezuinig (onder andere door zonnepanelen op het dak) en er worden onderhoudsvrije kozijnen toegepast. De woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, en voor ouderen, omdat de slaapkamers op de begane grond komen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda