Nieuws

Alynia ontwerpt extra ‘stille’ woningen Marsum

HARLINGEN - Alynia architecten in Harlingen heeft twee woningen ontworpen die voldoen aan de extra strenge normen die gelden in de geluidszone rond vliegbasis Leeuwarden. De twee-onder-een-kapwoningen worden gebouwd aan de Uniastrjitte in Marsum. 

Illustratie: Alynia architecten

Jarenlang mochten er geen nieuwe woningen worden gebouwd in het dorp. Dit kwam door de geluidszone rondom de basis. Binnen deze zone mocht het aantal woningen niet toenemen.

Door veranderingen in de regelgeving is nieuwbouw van enkele woningen in Marsum weer mogelijk geworden. Deze woningen moeten dan wel extra worden geïsoleerd, zodat zij aan de  geluidsnormen voldoen.

Wonen Noordwest Friesland wil in Marsum graag inspelen op deze mogelijkheid. Daarom heeft het bedrijf in samenwerking met Alynia architecten en bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie twee woningen ontwikkeld. Deze woningen worden als blok gebouwd aan de Uniastrjitte, achter  dorpshuis Nij Franjum.

De woningen in Marsum hebben een gasaansluiting en zijn niet nul-op-de-meter. De bouw is reeds begonnen. Naar verwachting worden de woningen halverwege 2018  opgeleverd. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda