Voetbal

Zeerobben zakelijk langs De W?lde

Door Jeroen Pietersma
De omstandigheden vroegen zaterdagmiddag om een prachtige voetbalwedstrijd tussen Zeerobben en De W?lde. Een goede kunstgrasmat, een lekker zonnetje en nauwelijks wind. Het in grote getale opgekomen publiek was hoopvol op een mooie voetbalmiddag. Dat werd het ook, maar dan vooral omdat Zeerobben won en de beide concurrenten Broekster Boys en VEV punten verspeelden. Met name dat moest de middag goedmaken, want de wedstrijd op het Oostersportpark bood niet het vertier waar op gehoopt was.

Al met al op basis van zakelijkheid toch een prima middagje voor Zeerobben. Zo was de wedstrijd in feite ook. Zeerobben won op een zakelijke manier, maar speelde niet erg verheffend en verzuimde het publiek meer te bieden en het kwaliteitsverschil in grotere cijfers uit te drukken. De Wâlde geloofde eigenlijk vanaf de start al niet in een goede afloop en deed wat binnen haar mogelijkheden lag om de schade zo beperkt mogelijk te houden. En dat lukte.

Om uiteenlopende redenen ontbraken bij Zeerobben enkele verwachtte basisspelers, waarvan Marcel Visser en Thimo Bosma ook niet eens op de bank zaten, waarop wel een stoeltje was ingeruimd voor David v.d. Pol, Frank ten Hoeve en Albert Beuker.
Gevolg was dat Chekina Nzoko direct na een periode van ziek zijn weer op zijn stekkie op de rechtsback mocht starten. Ook voor Higor da Silva en Dylan Drent was een basisplaats weggelegd, net als voor Ronald van der Heide, waardoor de eveneens van een schorsing teruggekeerde Patrick van der Veen doorschoof naar het middenveld.
In de opstelling lag al een beetje opgesloten dat het Zeerobben menens was met het oog op de steeds spannender wordende strijd bovenin. Vooral niks weggeven en in dit soort wedstrijden niet verrast worden. Er is in deze fase maar een ding wat telt en dat is winnen, hopende dat de concurrenten punten verspelen. En als gezegd gebeurde dat ook, met dien verstande dat de vierde ploeg die nog op de loer ligt, Zuidhorn deed hetzelfde als Zeerobben. Zij wonnen heel zakelijk bij ’t Fean en dus was het voor hen ook een hele goede zaterdag. Zuidhorn en Zeerobben treffen elkaar volgende week, maar daarover later meer.

Over de niet hoogstaande wedstrijd kunnen we dus kort zijn. Na precies een kwartier spelen opende spits Marijn Helfferich de score door zich knap vrij te draaien en vervolgens tegendraads in de vrije hoek te schieten: 0-1. En toen de mee naar voren gekomen Ronald van der Heijden tien minuten later een corner van Dylan Drent met het hoofd binnen knikte, was al duidelijk welke kant het op zou gaan. Het feit dat de geblesseerd geraakte Patrick Amels vervangen moest worden door Frank ten Hoeve deed daar niets aan af. Zeerobben hield een groot veldoverwicht, maar kon binnen de zestien niet echt gevaarlijk worden en als dat dan een keer wel zo was ontbrak vervolgens de scherpte om af te ronden. Logisch dat het bij de rust 2-0 was.

Direct na de pauze kreeg De Wâlde haar grootste kans en had het de wedstrijd misschien nog een wending kunnen geven. Gelukkig voor Zeerobben wist Stefan Kuiper keeper Jacob de Vries niet in verlegenheid te brengen. Dat Kuiper deze kans kreeg had misschien ook wel iets te maken met de wissel die Zeerobben in de rust had toegepast, Albert Beuker erin voor de licht geblesseerde laatste man Jordy Torenbeek.
Na tien minuten in de tweede helft liep Zeerobben verder uit en deed dat met de mooiste goal van de wedstrijd. Dylan Drent pikte de bal op uit een afgeslagen corner en pegelde van buiten de zestien snoeihard in de kruising: 3-0.
De op links acterende Higor da Silva wisselde kwikzilverachtige acties af met kansloze missies, maar was wel de man van een zeer fraaie inleiding tot de 4-0. Over links liet hij enkele tegenstanders zijn hielen zien en legde de bal vervolgens panklaar voor de voeten van Marijn Helfferich, die niet faalde in de afwerking: 4-0. Iets dergelijks had Marijn later in de wedstrijd ook moeten doen na een al even fraaie actie van de voor Chekina Nzoko in het veld gekomen David van der Pol. Hij dolde twee tegenstanders op de vierkante meter, zette goed voor, maar Marijn kopte voorlangs.
Dylan was nog een keer ongelukkig met alweer een pegel van afstand die op de lat uiteen spatte en zowel Frank ten Hoeve, Marijn Helfferich en Higor da Silva lieten na de score verder op te voeren.

Het zij zo. Zeerobben had haar doel bereikt en werd blij verrast door de uitslagen in Damwoude en Hardegarijp. Gevolg was stuivertje wisselen aan de kop. Zeerobben kwam op gelijke hoogte met Broekster Boys en een puntje voor op VEV. Daarachter ligt Zuidhorn nog op de loer, slechts drie puntjes achter Zeerobben en Broekster Boys. Dit zijn wel de vier ploegen die vanaf nu strijden om de titel. En alsof de competitieleider het zo voorzien had, spelen nou juist deze vier ploegen volgende week tegen elkaar. Het moet zaterdag een soort Super Saturday gaan worden als Zeerobben op bezoek gaat bij Zuidhorn en VEV en Broekster Boys elkaar gaan treffen in Leek. De kampioensrace zal zaterdag zeker niet beslist gaan worden, maar de winnaars van volgende week gaan hoe dan ook goede zaken doen, vooral in mentale zin.

Voor Zeerobben speelden: Jacob de Vries, Jordy Torenbeek (45. Albert Beuker), Ronald vd Heijden, Erwin Bleeker, Chekina Nzoko (75. David v.d. Pol), Patrick v.d. Veen, Allard Sym Sprenger, Dylan Drent, Patrick Amels (25. Frank ten Hoeve), Higor da Silva, Marijn Helfferich.

Uitslagen:
ONT – CVVO 5-1
Hardegarijp – VEV ’67 2-2
Broekster Boys – Heerenveense Boys 1-1
Nijland – Be Quick D 0-0
Zwaagwesteinde – VVI 0-2
’t Fean – Zuidhorn 0-3
Zeerobben – De Wâlde 4-0

1. Zeerobben 19 – 44 (+41)
2. Broekster Boys 19 – 44 (+27)
3. VEV ’67 19 – 43 (+28)
4. Zuidhorn 19 – 41 (+22)
5. VVI 19 – 34 (+2)
6. Be Quick D 19 – 27 (+1)
7. CVVO 19 – 27 (+1)
8. Nijland 17 – 22 (-4)
9. Heerenv. Boys 19 – 19 (-14)
10. De Wâlde 17 – 17 (-5)
11. Hardegarijp 16 – 15 (-7)
12. ONT 18 – 13 (-19)
13. ’t Fean 17 – 12 (-22)
14. Zwaagwesteinde 19 - 8 (-51)

|Doorsturen

Buienradar



Agenda