Zeerobben wint doelpuntrijk duel van VVI

IDSKENHUIZEN - De verwachting en de hoop werden afgelopen zaterdag volledig bewaarheid in Idskenhuizen. Veel doelpunten en drie punten voor de Harlingers. Toch moest Zeerobben tot de laatste minuten vrezen voor het oppertune aanvalsspel van de thuisclub. Een marge van twee doelpunten geeft tegen VVI geen enkele garantie. De verdediging wist stand te houden en sleepte de verdiende overwinning over de eindstreep.

De beginfase was voor een agressief startend VVI, maar meer dan een paar mogelijkheden leverde dit echter niet op. Ook Zeerobben liet zich in het vijandelijk strafschopgebied zien, maar doeltreffend waren de Robkes in de achtste minuut. Frank ten Hoeve plaatste een afgemeten voorzet op het hoofd van Marijn Helfferich en diens fraaie kopbal verdween in de rechter bovenhoek onbereikbaar voor keeper Epke Gras. De gastheren stelden daar enkele gevaarlijke speldenprikken tegenover. Na een kwartier spelen was het weer Marijn die de aanhang van Zeerobben deed juichen. Hij mocht op twintig meter van het doel ongehinderd aanleggen en met een streep was Gras weer verslagen; 0-2. De ervaring met VVI leert, dat je er dan nog niet bent. Met veel elan werd de defensie, waarin Jordy Torenbeek al na tien minuten geblesseerd moest worden vervangen door de pas herstelde Patrick van der Veen, onder druk gezet. Met name uit spelhervattingen leverde dit nogal gevaar op voor het doel van Arjen Veenstra. Halverwege de eerste helft maakt Thijs Postma met een kopbal uit zo’n vrije trap de 1-2. Het thuispubliek ging er weer achter staan en nog geen vijf minuten later zorgde Menno de Vries van zestien meter voor de gelijkmaker. Hierna namen de gasten weer het initiatief. Reinier van der Stap kwam gevaarlijk door, maar zijn inzet werd geblokt. Aan de andere kant zorgde Johannes Lindeboom voor dreiging over rechts. Het was dan ook een aderlating dat hij kort daarna met een liesblessure moest afhaken. Het slotakkoord was wel weer voor Zeerobben, uit een scherp genomen corner van Allard Sym Sprenger torende Patrick Amels boven alles uit en kopte vlak voor rust de 2-3 tegen de touwen. Er waren in de tweede helft nog geen drie minuten gespeeld of Zeerobben vergrootte de marge weer naar twee doelpunt. David van der Pol maakte zich goed vrij in het strafschopgebied en vond daarna de geheel vrijstaande Frank ten Hoeve, hij tikte beheerst de 2-4 binnen. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar niet in Idskenhuizen. Hoewel Zeerobben het beste van het spel behield, waren de counters van VVI levensgevaarlijk. Arjen Veenstra en Adnan Harhour wisten erger te voorkomen. Met name uit corners ontstond er voor Veenstra hachelijke situaties, maar tot echte kansen resulteerde dit niet. De druk nam toe, maar bij de zeldzame uitvallen waren de aanvallers van Zeerobben levensgevaarlijk. Keeper Gras voorkwam de genadeklap bij een uitval van David van der Pol. Met lange en hoge ballen probeerden de fysiek sterke ploeg van Klaas de Jong een bres in de verdediging te forceren. De laatste tien minuten werden de defensieve stellingen door VVI verlaten en daardoor kregen de ingevallen Daniël Kleiterp en Higor da Silva nog mooie kansen. Enkele onvriendelijkheden tussen spelers van beide partijen leverden in de slotminuten nog onnodige gele kaarten op. De over het algemeen goed leidende scheidsrechter Hooijenga raakte door dit geweld even het spoor bijster, maar ook het publiek en de betreffende spelers hadden verstandiger moeten zijn. Als kers op de taart maakte Daniël Kleiterp nog de 2-5 na goed doorzetten van Higor da Silva. Kort hierna floot Hooijenga voor de laatste keer en ging Zeerobben terecht met de punten naar huis. Vooraf waren de Harlingers er niet geheel gerust op. VVI is altijd al een taaie tegenstander gebleken en met veel enthousiasme werd Zeerobben bij tijd en wijle teruggewezen. De score op cruciale ogenblikken in de wedstrijd maakte het bestrijden van deze furie gemakkelijker. Het verzorgder spel van de gasten leverde dan ook de verdiende overwinning op. Zeerobben nestelt zich in de top van de middenmoot en volgt de drie koplopers op respectabele afstand. Voor aanstaande zaterdag wacht thuis een nieuwe uitdaging tegen de nog ongeslagen nummer 1, Blauw Wit ’34. Voor Zeerobben speelden: Arjen Veenstra, Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek (10e min. Patrick van der Veen), Allard Sym Sprenger, Adnan Harhour, Gideon Vellinga, Patrick Amels, Frank ten Hoeve, David van der Pol (75e min. Daniël Kleiterp), Marijn Helfferich (80e min. Higor da Silva), Reinier van der Stap.