Voetbal

Zeerobben ontvangt sc Veenwouden

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Vijf ploegen die elkaar niet veel ontlopen in deze competitie zullen hoogst waarschijnlijk uitmaken wie de ware kampioen is. De twee Leeuwarder teams hebben de leiding, met in hun kielzog op drie punten Be Quick Dokkum en Zeerobben. CVVO zit op het vinkentouw met vijf punten achterstand op de koplopers. Op een ruime afstand van acht punten volgt de tegenstander van as zaterdag op het Oostersportpark, sc Veenwouden.

Met vier overwinningen op een rij, waaronder Blauw Wit ’34 thuis en afgelopen zaterdag uit winst op Heerenveense Boys, heeft Veenwouden duidelijk het zoet der overwinningen geproefd. En dat smaakt naar meer. Zeerobben heeft altijd al moeite gehad met deze tegenstander. Vorig seizoen verloor het team van trainer Inne Schotanus twee keer met 3-2. Met daarbij de aantekening dat Zeerobben niet onderdeed voor de mannen uit de Wouden, maar dat zij net iets slimmer en meer volwassen speelden. In Veenwouden liet Zeerobben in deze competitie zich de kaas van het brood eten door een 0-2 voorsprong in de slotminuten te verspelen.
Een gewaarschuwd man telt voor twee, en dit gezegde is voor zaterdag zeker van toepassing. Van Veenwouden win je niet zomaar. Hoewel ook de groen-witten in een overwinningsflow zitten. Dinsdagavond werd nog gewonnen van zondag-tweedeklasser St. Anna. Op volle oorlogssterkte moet Zeerobben maar eens een overwinning afdwingen, al zal dat niet gemakkelijk gaan. Zeerobben is in de beleving van outsider sc Veenwouden de te kloppen ploeg. Het kan zomaar weer een doelpuntrijk duel worden. Zeerobben heet dan ook allen van harte welkom op het Oostersportpark bij de wedstrijd. Aanvang: 14.45 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda