Voetbal

Zeerobben C1 wint Voetbal Talenten Toernooi regio Noord

Door Jeroen Pietersma
LEEK - Stichting Voetbal Talenten Toernooi organiseert in heel Nederland, onder andere voor C junioren, een districtkampioenschap. De winnaars van de zes landelijke districten spelen volgend jaar tegen de andere districtwinnaars om het nationaal kampioenschap van het Voetbal Talenten Toernooi Nederland.

Ook Zeerobben C1 had zich voor regio Noord in Leek laten inschrijven en dat betekende voetballen over de grenzen. Het toernooi in Leek was een verzameling van C1-teams, uitkomend in de eerste klasse/hoofdklasse en derde divisie. Elke wedstrijd duurt tweemaal 11 minuten.

C1 was het toernooi voortvarend begonnen met twee gewonnen poulewedstrijden. Winst tegen eersteklasser Ter Apel 96 met 2-1 en een keurige 1-0 tegen LSC C1 (derde divisie). Tegen de thuisclub TLC C1 (koploper eerste klasse), werd overtuigend met 3-0 gewonnen, waarbij een prachtig one touch doelpunt te bewonderen viel over een drietal schijven, dat door Harmen in één keer bij de eerste paal met een volley werd afgemaakt. C1 werd eerste in de poule en plaatste zich voor de kwartfinale.

Daar was Drachten C1 de tegenstander. Deze wedstrijd liet voldoende mogelijkheden zien, aan beide kanten, om de score te openen. Maar óf een verkeerd staand parasolletje, óf goed keeperswerk, óf te haastige afronding waren er debet aan dat deze wedstrijd in 0-0 eindigde. Penalty's moesten beslissen. Normaliter het voetbalnoodlot. Hoofdbrekens en bibbers bij veel spelers die zich met hartslag 200 en knikkende knieën naar de penaltystip moeten begeven. Het betekent uiteindelijk uitschakeling of doorgaan in het toernooi! C1 bleef echter koel. Jasper en Koen lieten onbewogen nuchterheid aan de witte kalkstip zien en scoorden. Bij de één na laatste penaltynemer van Drachten wees Bas naar de plaatselijke kerktoren die zich achter zijn goal bevond: “Ik verwacht em daar se ongeveer Seun!” moet hij gezegd hebben. Een aantal seconden later vloog de bal inderdaad richting ‘het haantje van de toren’. Cyrus maakte het karwei af door ‘cool’ de beslissende pengel binnen te schieten. Op naar de halve finale.

In de halve finale tegen een ‘gerenommeerde vereniging’ uit Groningen, GVAV Rapiditas C2, die ook hoofdklasse speelt met hun C2. Deze vereniging met 7 C-elftallen heeft voldoende kweekvijver om ook een goed C2 elftal op te stellen. De wedstrijd ging op en neer, waarbij Zeerobben bezeten maar fair de duels aanging en zich naar meer mogelijkheden en kansen speelde. Harmen strafte keurig onachtzaamheid in de verdediging af bij GVAV en maakte de 1-0. Dit was toch niet datgene wat de GVAV spelers en ouders verwachtten van een tegenstander als Zeerobben? ‘Zeerobben? Waar vandaan?’ Zichtbaar nam de teleurstelling langs het veld wat toe en moest Patrick als ‘grens’ zich nog verantwoorden waarom hij aanwijzingen gaf als grens. Dan weet je dat de overwinning nabij is. Zeerobben won verdiend met 1-0 en plaatste zich voor de finale.

Aangezien LSC C1 verrassend de andere halve finale won van Hoogezand C1 (ook derde divisie), was er sprake van een ‘Friese clash’ in de finale. De spelers betraden het veld met het ware lied van de ‘Champions league hymne’, waarbij ook het Friese volkslied op zijn plaats zou zijn geweest in de stijl van SC Heerenveen – Cambuur. Hierna werden de spelers stuk voor stuk voorgesteld en omgeroepen door de plaatselijke omroeper van TLC, met een heerlijk sappig Groninger tongval. Al met al een hele leuke manier om de finale wat meer glans te geven.

Door zich te plaatsen voor deze finale, plaatsten beide ploegen zich ook voor de eindronde ergens midden in het land volgend jaar. Daar spelen alle finalisten van de overige districten tegen elkaar. Maar naast deze finaleplaats stond er ook nog een beker van een meter op het spel! Een beker met een uitstraling van een echte ‘Coppa del Mondo’. Waar Duitsland in juli een maand lang voor moest voetballen kon C1 in een dag veroveren.

Voor de tweede maal moest C1 tegen de derde divisie spelende LSC C1 aantreden. Ook in deze wedstrijd was Zeerobben de bovenliggende partij. Aan de bal wordt steeds vaker de juiste keuze gemaakt, iedereen was bereid een foutje van zijn medespelers te herstellen. Hierdoor stond er een hecht team dat zich zelf naar een aantal goede kansen speelde en weinig weggaf. En als er eentje doorkwam keepte Bas erg attent. Een van de kansen werd door een splijtende pass vanaf het middenveld beheerst afgerond door speler Christian: 1-0 . Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en Zeerobben C1 won terecht de beker en schreef het toernooi op zijn naam.

Een groot compliment aan dit team. Met deze ‘drive’ en de voetbalmogelijkheden die deze jongens allemaal nog verder hebben kunnen er nog vele stappen gezet worden in de verdere voetbalontwikkeling!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda