Sport

Weinstube kaatst

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Ut suu zwaar bewolkt weze met regen, bliksem en donder die waren voorspeld voor afgelopen zondag. Dus dat leek niet best voor de kaatsers die meededen met de Weinstube partij. Nou, de donder en bliksem, die waren er wel, maar speelden zich af op het veld. Het weer, dat bleef mooi en lekker fris.

En wat een talenten zitten er dan bij die jongens en meiskes die haast nooit kaatsen. Zo wonnen Willem Noorloos, Meinke Riem en Johan Janssen het vliegend in de eerste omloop. Die Noorloos sloeg zelfs met effect op, maar helaas hadden ze de tweede omloop ut eind in e bek en verloren.

Opvallend was het sterke kaatsen van Lowietje Quisenaerts. Hij kaatste met Wallie Stado Bezemer en Eric Hornung, beiden uit Amsterdam. En beiden kaatsten ze voor de tweede keer. Dat deden ze uitstekend. In de halve finale troffen ze Yvonne Stam, Hein Kuiken en Hilbrand Pollema. Dit werd een spannende partij, met een hoop lawaai, zeker van Pollema, die skreeuwde, achter elke bal an vloog en sommige ballen in e Ried veegde. Maar door tactisch kaatsen van Lowie en zijn twee maten uit Mokum pakten zij toch de winst op 5-5 en 6-4.

In de finale troffen ze Gerard ‘Kokkel’ Schuyl, Wiebe van Dijk en Broer Zaagemans. En vooral die Kokkel had kaatst as een leeuw, maar hij kreeg wat te weinig steun van sien twee maten, die ur bij liepen of kwamen ze van ut front. Lowietje, Wallie en Eric wonnen dan ook terecht de partij, bij de stand 5-1 en 6-6.

In de verliezersronde kaatsten Brambo Visser, Freerk Attema en Jarno Attema tegen Dirk Schrik, Gerrit Schrik en Marleen Visser. En wederom kon Bram Visser het niet winnen van zijn vrouw Marleen. De jeugdige Jarno Attema kaatste wel een beste partij, maar Dirk ‘de Hulk’ Schrik was in topvorm. Zijn opslagballen vlogen as kanonskogels naar het vijandelijke perk. Dus verloor partuur Brambo van partuur Marleen met 5-3 en 6-4.

Het was een mooie partij geweest, met dank aan scheidsrechter Age Tichelaar en zijn twee assistenten Johan OSI Dijksman en Siepie v d Ploeg, die beiden vier liter soep naar binnen werkt hewwe. Sponsoren waren de Weinstube en Hompy CD. Het was weer gezellie.

1e prijs: Lowie Quisenaerts, Eric Hornung, Wallie Stado Bezemer.
2e prijs: Gerard ‘Kokkel’ Schuyl, Wiebe van Dijk, Broer Zaagemans.

Verliezersronde
1e prijs: Dirk Schrik, Gerrit Schrik, Marleen Visser-Faasse.
2e prijs: Brambo Visser, Freerk Attema, Jarno Attema.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda