VVH wint redelijk eenvoudig in Meppel

MEPPEL - In de ??n na laatste wedstrijd van het seizoen mocht VVH heren 1 afreizen naar Meppel om het daar op te nemen tegen hekkensluiter FIZZ/ MAZ 1. Bij winst van de Harlingers zou de thuisploeg op de laatste plek in de derde divisie eindigen en zo geschiedde.

Coach Alle Taco Schat had de beschikking over een fitte selectie en had, omdat VVH inmiddels veilig was, al aangegeven dat hij iedereen zou laten spelen. Met Johannes Bult, Rik Sijtsma, Anne Durk Bakker, Meindert Paul Kwast, Ignarts Bakker, Marnik Agema en Niels Wienbelt in de basis begon VVH redelijk. Het spel van de Harlingers was verzorgd, maar hier en daar ontbrak de overtuiging wat. Dit zorgde ervoor dat Meppel gedurende de set sterker werd en het initiatief over wist te nemen. Twee serveseries van de thuisploeg zorgden er zelfs voor dat Meppel een voorsprong bouwde en op 18-14 vond Alle Taco het genoeg. Wisselspelers Ewout Schat en Reinier Kwast werden ingebracht en mede dankzij hun aanvallen en blokkeringen kwam VVH weer terug en ging het door naar de setwinst (22-25).

De tweede set begon VVH gesterkt door de winst in de eerste set een stuk beter. De Harlingers wisten veel controle te houden in deze set, met name door de goede servedruk van Ignarts, Meindert Paul en Rik. Meppel probeerde van alles, maar wist geen oplossing te vinden. Ook deze set ging zodoende naar de bezoekers (18-25).

Door serveseries van Johannes en Meindert Paul liep VVH in de derde set al snel naar een 2-10 voorsprong, waardoor de set al eigenlijk beslist was. Voor een team dat aan het vechten was tegen degradatie, was er weinig vechtlust te bespeuren bij de Drentenaren. Op enkele keiharde sprongservices na van een buiten en een diagonaalaanvaller van Meppel, deed de thuisploeg bijzonder weinig. Johannes bleef aan Harlinger zijde naar hartenlust spel verdelen en met 14-25 werd de set en daarmee de wedstrijd binnengesleept.

Om de strijd om de vijfde plek te winnen, was het bonuspunt dat te verdienen was met de winst van de vierde set ook belangrijk voor VVH. Vanaf het begin was VVH de betere en gedurende de set wisselde Alle Taco wederom enkele spelers. Anne Durk kwam op de mid erin en Rik betrad het veld weer op de diagonaal. Meppel nam afscheid van enkele spelers doormiddel van publiekswissels, waardoor VVH wat uit de concentratie werd gebracht waardoor Meppel aan het einde weer dichterbij kwam. De setwinst was echter wel weer voor de Harlingers, waardoor 5 punten aan het seizoentotaal werden toegevoegd.

Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de Harlingers op het programma. In eigen Waddenhal komt laagvlieger OPM Heerenveen langs. De ontmoeting aan het begin van het seizoen ging verloren, waardoor de Harlingers het gevoel hebben dat ze iets recht moeten zetten. In de strijd om de vijfde plek in de eindklassering is natuurlijk ook ieder punt noodzakelijk. Om 19.00 uur staat deze wedstrijd op het programma om te beginnen.