VVH heren 1 laat kansen liggen in Assen

Afgelopen zaterdag speelde Casco Montage/VVH H1 in Assen tegen Sudosa-Desto. Twee weken eerder in de beker won VVH nog met 2-0, maar de verwachting was dat het nu een stuk lastiger zou worden. Zo?n anderhalf uur na het eerste fluitsignaal bleek dit vermoeden juist.

In de eerste set was het een gelijk opgaande strijd. Hoe de teams aan hun punten kwamen verschilde echter nogal. Sudosa deed dit voornamelijk door hun aanvalskracht te benutten, terwijl VVH de punten vooral behaalde door servedruk van onder andere Meindert Paul Kwast en Ignarts Bakker. Tot het einde bleef de set spannend en eenmaal boven de twintig hadden de Harlingers het initiatief en kwamen op setpoint (23-24). Door drie Harlinger fouten op rij (in de verdediging, aanval en servepass) was het Sudosa die de set binnenhaalde.

Het winnen van de eerste set gaf de thuisploeg in de tweede en derde set veel extra vertrouwen. Hun servedruk ging omhoog en voor het net lieten de Assenaren zien over meer aanvalskracht te beschikken en hier ook effectiever mee om te kunnen gaan. De Skûtsjeboys wisten hier zeer weinig tegenover te stellen. De structuur in het Harlinger spel was ver te zoeken en aanvallend werden vele fouten gemaakt. Dat terwijl de servepass bij tijd en wijlen helemaal zo slecht nog niet was. VVH begon in deze periode van de wedstrijd veelvuldig te wisselen. Ewout Schat nam de spelverdeling op zich, Rik Sijtsma kwam op de diagonaal te staan en Stefan de Jong kwam op het midden binnen de lijnen. Beide sets gingen echter (zeer terecht) met ruim verschil naar Sudosa.

In set vier nam VVH zich voor nog één keer te knokken om een punt mee te nemen. Het begin van de set was voor Sudosa maar gaandeweg de set begon VVH beter in het spel te komen. Via de buitenkanten begon VVH beter tot scoren te komen en ook in de blokkering werden vele punten gescoord. Met name Stefan gaf hierin een aantal keren een goed voorbeeld. Een zeven punten achterstand werd weggepoetst en op 23-24 was het VVH die evenals in de eerste set een setpoint kreeg. Net als in die eerste set werd deze niet verzilverd en met 26-24 was het Sudosa die de volle buit pakte.

De kansen die onbenut waren gebleven, zorgde voor teleurstelling bij VVH, maar dat de (gehele) wedstrijd verloren werd kon bij de mannen rekenen op begrip. Sudosa was erg goed voor de dag gekomen en speelde gewoon een heel stuk sterker, slimmer en taakbewuster. Komende zaterdag komt het eerste herenteam van Sneek langs in de Waddenhal. Trainer Jan Kamminga zal de trainingen deze week dus moeten gebruiken om de onnauwkeurigheden in het spel eruit te halen.