VVH heren 1 komt tekort tegen de koploper

SNEEK - Afgelopen zaterdag speelde VVH in Sneek tegen de koploper van de Derde Divisie: VC Sneek. In de vorige ontmoeting thuis bleek dat de Harlingers lang niet kansloos waren. Het werd destijds 1-3 voor de Snekers, maar VVH had zeker kans op meer.

Na de overwinningen op Leevoc (competitie) en DBS (oefenpot) was het zelfvertrouwen bij de Harlingers groot. De voorbereiding op VC Sneek was ook goed geweest: de afgelopen twee trainingsweken stonden in het teken van het team zo optimaal mogelijk voorbereiden op Sneek hun goede en mindere punten. Eenmaal aan de wedstrijd begonnen, bleek het niet zo te gaan als vooraf op papier verwacht. Sneek wist vooral door sterk te serveren het spel van de Harlingers te ontregelen, want op enkele klappen van Marnik Agema na, kwam VVH niet aan aanvallen toe.
Dit spelbeeld bleef gedurende de gehele wedstrijd aanwezig. De passing van de Harlingers was onvoldoende en de kansen die VVH in de aanval kreeg werden door de Sneker blokkering afgestopt. Als je de setstanden achteraf bekeek leek het krachtsverschil nog mee te vallen (VVH kwam tot drie maal boven de twintig punten) maar in praktijk was dit anders. Sneek kwam de eerste drie sets op een grote voorsprong, maar door slordigheden aan Sneker zijde kwam VVH, voornamelijk door Ignarts Bakker zijn serve en goed blokkeren, weer wat terug in de set. Meedoen om de setwinst was er iedere keer echter niet bij.
De laatste set hadden de Harlingers nog de meeste kansen. In het einde van de set was het zelfs VVH die een 21-22 voorsprong pakte, maar door aanvalsfouten werd deze voorsprong weggegeven. Sneek was vervolgens daadkrachtiger en liep ook deze set door naar de winst, waardoor een 4-0 eindstand een feit was.
Achteraf was de conclusie aan Harlinger zijde dat tegen Sneek verliezen geen schande was, maar dat het spel van VVH teleurstellend was geweest deze wedstrijd. Waar VVH normaal gesproken over een zeer solide servepass beschikte, was het deze keer ver onder de maat. Spelverdeler Johannes Bult deed vervolgens wat hij kon om nog een aanval te creëren, maar ook de aanvallers bleken niet in topvorm en misten vele kansen. Om van Sneek te kunnen winnen was een topprestatie van het gehele team nodig geweest, maar het mocht helaas niet zo zijn.
Het vizier moet voor De Skûtsjeboys snel weer op de wedstrijd van aankomende zaterdag. Dan komt Bas Autowas heren 1 uit Zwolle op bezoek. In de uitwedstrijd op een donderdagavond speelde VVH misschien wel haar slechtste wedstrijd van het seizoen, dus de mannen hebben iets om recht te zetten. De wedstrijd begint om 19.00 uur in de Waddenhal.