Sport

VVH heren 1 kan vrijdag kampioen worden

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen week speelde VVH heren 1 twee wedstrijden in ??n week. Op donderdag was er de inhaalwedstrijd in Staphorst tegen Rouveen en afgelopen zaterdag kwamen de Turfstekers uit Drachten in Harlingen langs. De resultaten waren uitstekend, waardoor het vlaggenschip van de Harlingers komende vrijdag om het kampioenschap mag strijden.

Rouveen uit

De wedstrijd tegen de nummer tien op de ranglijst was een lastige voor VVH. De laatste uitwedstrijd in Zwolle tegen Bas/Autowas verloren de Harlingers met 3-2 na een zeer zwak optreden, dus er stond donderdag de nodige spanning op. VVH begon sterk, maakte vervolgens nodige fouten in de serve en pass. Ook de midaanval was ondermaats. De thuisploeg was daarentegen goed bij de les en wist vooral serverend veel druk te zetten. De harde sprongservices vlogen de Skûtsjeboys letterlijk om de oren. Boven de twintigpuntengrens was VVH echter scherper en via met name Marnik Agema effectiever. Zo werden set één en twee gewonnen (22-25 en 19-25).

Sets drie en vier leken in alle opzichten op de voorgaande twee: Rouveen speelde gedreven en VVH had het bij vlagen lastig om te scoren. Serverend waren de Harlingers echter wel effectief. Met name Johannes Bult en Hedzer Wiersma serveerden scherp. Alle Taco Schat betrad het veld in de derde set en dit had tot gevolg dat de blokkering een stuk stabieler werd. Op de beslissende punten waren de bezoekers vervolgens sterker, was de passing bij Erik Schukking en Hedzer Wiersma op geen fout te betrappen en zag je in het verdere spel de wil om te winnen meer terug dan bij Rouveen. Met 24-26 en 21-25 ging een zeer zwaar bevochten 0-4 overwinning mee terug naar Harlingen.

Turfstekers thuis
Afgelopen zaterdag was de verwachting dat het tegen hekkensluiter de Turfstekers een lastige pot zou worden. Dit team had de laatste weken goede resultaten gepakt tegen hoog geklasseerde teams, maar al snel in de wedstrijd bleek dat de Harlingers de sterkste partij was. VVH had veel meer aanvalskracht. Op de buitenkant werden Hedzer Wiersma, Reinier Kwast en Marnik Agema veelvuldig in stelling gebracht door spelverdeler Johannes Bult. Ook de services van Meindert Paul Kwast en Ignarts Bakker brachten veel punten op het scorebord. Met setstanden 25-12 en 25-15 om te beginnen, leek het een eenvoudige middag te worden.

Enkele opstellingswijzigingen bij de bezoekers zorgde ervoor dat ze beter voor de dag kwamen in set drie en vier, maar toch kwam VVH nooit in de problemen. Met tweemaal 25-19 was er wederom een 4-0 overwinning als resultaat. Het was zodoende een heerlijke middag voor de Harlingers waarin coach Jan Kamminga veel spelers speeltijd gaf. De kers op de taart van de dag was wel dat gelijk na de wedstrijd bekend werd dat de nummer twee, CSV Zwolle, met 3-1 onderuit was gegaan in Emmeloord tegen Vovem ’90, waardoor VVH maar liefst tien punten voorsprong heeft.

Aanstaande vrijdag: CSV uit
Een prachtig scenario heeft zich zodoende ontwikkeld: vrijdag mag VVH aantreden tegen nummer twee CSV en bij minimaal een 3-2 winst, zal VVH de kampioen van de Derde divisie zijn. Promotie naar de landelijke competitie (tweede divisie) is dan gerealiseerd: een niveau dat nog nooit in de Waddenhal heeft plaatsgevonden.

Voor de wedstrijd heeft VVH een bus geregeld om supporters mee te nemen naar Zwolle. Na de wedstrijd zal de reis eindigen bij de hoofdsponsor: café ’t Skutsje waar dus wellicht een kampioensfeest gevierd kan worden. De wedstrijd begint om 19.30 en vindt plaats in het Deltion College te Zwolle. Komt dat zien.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda