Sport

VVH dames 1 wint van VC Zeus2K dames 1

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag speelden de dames 1 van De Rozengracht 24 VVH voor lijfsbehoud in de 1e klasse een spannende wedstrijd tegen de nummer drie van de competitie VC Zeus2K. Ondanks de afwezigheid van Liset Roosma die een paar weken geleden haar enkelbanden scheurde wisten de dames uit Harlingen toch belangrijke puntjes te pakken in hun strijd tegen degradatie. Afgelopen zaterdag kon Liset weer ingezet worden door coach Folkert van der Veer.

De eerste set werd begonnen met Nienke Marije, Annie, Anna, Iris, Yvette en Merle. In een gelijk opgaande strijd namen de Zeus dames halverwege de set voorsprong, waarna Liset werd ingebracht voor Iris. Hoewel het aan het eind van de set erg spannend werd, trokken de dames van VVH net aan het kortste eind en verloor de set met 25-27. 

In de tweede set denderden de dames van VVH vol goede moed door. Met wissels om de blokkering te versterken en de servedruk te verhogen namen de dames boven de twintig punten afstand en wisten de set met 25-21 naar zich toe te trekken.
In de derde set werd het opnieuw spannend en bleven de beide ploegen in evenwicht tot boven de twintig, waarna VVH uiteindelijk toch met 25-23 naar toe wisten te trekken. Door de voorsprong van 2-1 in sets roken de dames van Harlingen kansen op winst van de wedstrijd en wilden de dames van Zeus2K laten zien dat ze niet voor niets op de derde plaats van de ranglijst staan.
De vierde set stond dus bol van de spanning, waarin aan het eind van de set door de spanning van beide kanten vreemde fouten werden gemaakt en ook prachtige punten werden gescoord. Hoewel beide teams diverse malen een setpoint kregen, wist Liset op de stand 36-35 met een moeilijke serve het winnende punt te scoren.

De dames van De Rozengracht 24 VVH spelen volgende week tegen de nummer laatst in de competitie. Als zij die wedstrijd weten te winnen is handhaving in de 1e klasse gerealiseerd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda