VVH dames 1 verliest nipt van Zeus 2K

Afgelopen zaterdag was het dan alweer zo ver. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Deze werd gespeeld tegen het geroutineerde Zeus 2K uit Sneek, waar eerder dit seizoen met 3-2 van werd verloren. Aangezien de dames uit Harlingen vast lijken te staan op de negende plek en Zeus maar iets daar boven staat, waren de Harlingers er op gebrand om de punten na deze wedstrijd in Harlingen te houden.

De eerste set begonnen Regina van der Kooij en Jetske Leijenaar op de mid, Nienke Marije Schaaf met Anna Schurer op buiten, Yvette Meirink als spelverdeler en Iris Hooghiemster als haar diagonaal. Aan beide kanten van het net werd enthousiast en actief gespeeld. Er werd voor elke bal gestreden en beide teams waren niet bereid om een punt weg te geven. De set liep dan ook gelijk op waar het ene moment Harlingen de voorsprong had, en kort daarna stond Sneek weer voor. Zo eindigde de set dan ook met een verschil van twee punten, in winst voor Zeus (23-25).

De tweede set verliep hetzelfde als de eerste. Het was hard tegen hard en er werden dan ook veel lange rally’s gespeeld. Richting het einde van de set ontstond wat onstabiliteit in de pass en kwam Harlingen op een lichte achterstand. Hierdoor werd Jetske gewisseld voor Annie en kwam Anniek voor Anna in de plaats. Hierna gingen de punten weer gemakkelijker naar Harlingen trok VVH de stand gelijk stand. Ondanks de warmte in de hal wisten de dames van Harlingen het Zeus moeilijk genoeg te maken, waardoor deze set dan ook eindigde in winst voor VVH met een eindstand van 25-21.

De derde set begon met de opstelling waarmee in de tweede set geëindigd werd. Ondanks dat het ervaren team van Zeus ook deze set weer erg sterk bleek te zijn, gaven de dames uit Harlingen zich ook deze set niet snel gewonnen. Dit resulteerde dan ook in een steeds zwakker wordende pass van de Snekers die moe begonnen te worden. Echter bleef hun aanval erg sterk; de dames van VVH hadden het soms er moeilijk mee. Tegen het einde van de set toonde VVH zich toch wat slagvaardiger, waardoor de set met 25-23 werd gewonnen door de thuisploeg.

Op dit moment van de wedstrijd besloten de Harlingers om ook de vierde set maar even te pakken en begonnen ze vol enthousiasme aan de, hopelijk, laatste set. Dit bleek echter zo gemakkelijk nog niet. Wederom werd deze set een nek-aan-nekrace. Aan beide kanten begon de warmte in de zaal invloed te krijgen op het spelen van de dames. De pass werd minder goed gebracht en de aanval scoorde minder vaak. Na een serveserie van Regina werd de achterstand verkleind, maar toch ging deze set naar Zeus met een eindstand van 18-25.

Met een tussenstand van 2-2 in sets moest er dan toch een beslissende vijfde set worden gespeeld. Vol goede moed en wederom vol enthousiasme stapten de dames van VVH weer het veld in met de beginopstelling van de eerste set. Ook deze set bleek net als de voorgaande sets erg spannend te zijn. Geen enkel punt werd, zonder er vol voor te gaan, weggegeven. Nadat VVH het grootste gedeelte van de set de voorsprong had, bleek het toch niet zo te mogen zijn. De ervaring van de bezoekers kwam boven en ze wisten door te drukken naar een 13-15 setwinst. Met een uitslag van 2-3 voor Sneek vertrokken de dames van Harlingen toch met een redelijk voldaan gevoel de kleedkamer in.

Over twee weken vindt de laatste wedstrijd van het seizoen plaats. Op vrijdagavond om 21:15 uur zal VVH het opnemen tegen de nummer 6, v.c. Joure DS 1.