Sport

Voornamelijk kleine vis bij Workum

Door Jeroen Pietersma
WORKUM - Afgelopen zaterdag is de najaarsregiowedstrijd van HSV de Voorn te Harlingen, HSV Ons Genoegen te Makkum, HSV De Bears te Balk en HSV de Deinende Dobber te St. Annaparochie gehouden. De vislocatie was de Workumer Trekvaart.

De organiserende vereniging was deze keer HSV de Voorn uit Harlingen. Er deden 29 vissers mee aan de wedstrijd en er werd gevist van 09.00 - 13.00 uur. Er werd in vier vakken gevist, waarvan twee vakken (A en B) tussen Tjerkwerd en Parrega en twee vakken (C en D) tussen Parrega en Workum.
Om 7.30 uur werden de visstekken verloot in dorpshuis de Gearhing te Parrega. Na het openingswoord van Adrie de Boer vertrok iedereen naar de waterkant en kon worden begonnen met het opbouwen van de stek. Om 9.00 uur klonk het beginsignaal.

Het was prachtig zonnig weer met de wind van opzij. De visvangst viel over het algemeen niet tegen. De vaste stok was favoriet, de brasem was niet echt los, er werd voornamelijk kleine vis gevangen. Grote pechvogel was Adrie de Boer. Hij kreeg een grote karper aan de haak, maar gleed uit en ging te water. De karper was weg en Adrie had een nat pak. Na vier uur vissen klonk om 13.00 uur het eindsignaal en werd na de weging de prijsuitreiking gehouden in het dorpshuis, waar voor iedereen een snack klaar stond. Hierna ging spreker van dienst Adrie de Boer over tot de prijsuitreiking en kregen de prijswinnaars een vleespakket mee naar huis. Na afloop werd een groepsfoto van de prijswinnaars gemaakt.

Vak A
1) A. de Boer jr., HSV de Voorn, 5227 gram
2) F. vd Ham, HSV de Bears, 4537 gram
3) T. Landskroon, HSV Ons Genoegen, 3976 gram

Vak B
1) F. Temme, HSV de Deinende Dobber, 4216 gram
2) T. Wielinga, HSV Ons Genoegen, 2337 gram
3) M. Jongkind, HSV de Bears, 1716 gram

Vak C
1) B. Altena, HSV Ons Genoegen, 5976 gram
2) I. Idzenga, HSV Ons Genoegen, 2972 gram
3) S. Feenstra, HSV Ons Genoegen, 3245 gram

Vak D
1) K. Bakker, HSV Ons Genoegen, 9438 gram
2) S. vd Meer, HSV de Voorn, 3719 gram
3) H. Olde Olthof, HSV Ons Genoegen, 3180 gram

|Doorsturen

Buienradar



Agenda