Voetbal

Voetbalschool Noordwest Friesland van start

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Vandaag gaat de Voetbalschool Noordwest Friesland van start. Om 16.30 uur voor de E- en F-pupillen en om 18.00 uur voor de C?s en D?s. En het belooft een drukte van belang te worden op het voor dit doel zeer geschikte Oostersportpark aan de Achlumerdijk.

Maar liefst 110 (!) voetballers uit de regio Noordwest Friesland hebben zich aangemeld voor deze voetbalschool. Aanvankelijk had de organisatie zich gericht op een maximumaantal van 80 deelnemers, maar toen de inschrijving werd overtekend is besloten op zoek te gaan naar meer gekwalificeerde trainers en die kwamen er, waardoor alle 110 aanmelders een plekje op de school konden krijgen.?De organisatie is ook bijzonder ingenomen met het feit dat de gekozen naam voor de voetbalschool recht doet aan het regionale karakter. De deelnemers komen niet alleen uit Harlingen, maar ook uit Franeker, Arum, Witmarsum, Wijnaldum en Sexbierum.
?Vanmiddag dus de start, waarbij de deelnemers voor aanvang allemaal in een speciaal voor de school ontworpen trainingsuitrusting worden gestoken, mede mogelijk gemaakt door kledingsponsor MUTA Sport uit Leeuwarden. Een heus programmaboekje, gesponsord door ZWF Ontwerp uit Bolsward en de Vriendenclub van Zeerobben, ontbreekt ook niet. Na afloop van elke training worden de spelers getrakteerd op fruit, beschikbaar gesteld door Smeding Groente en Fruit te Sint Annaparochie. Natuurlijk is publiek van harte welkom bij de trainingen van de school. Vanaf vandaag tien weken lange elke vrijdag namiddag op het Oostersportpark aan de Achlumerdijk te Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda