Voetbal

Voetbalacademie Harlingen weer op stoom

Door Jeroen Pietersma
De voetbalacademie Harlingen is weer op stoom en is begonnen aan zijn vierde editie. Aan het einde van de derde editie in het najaar van 2015 werd al medegedeeld, dat de vierde editie een editie zou worden met minder deelnemers. Van honderd deelnemers werd er bewust teruggegaan naar 63 deelnemers. Immers de lat ligt hoog en de kwaliteit moet wel gewaarborgd blijven. Dit hield wel in dat er een aantal deelnemers teleurgesteld werden want al na korte tijd werd er gemeld dat de voetbalacademie alweer helemaal vol zat.

Het doel van de voetbalacademie is natuurlijk ten eerste om de deelnemers beter te laten worden in het voetbal door het aanleren van nieuwe technieken. Het mooie is, dat dit gepaard gaat met een heleboel plezier. De technische leiding is in handen van Rikus Oswald, Hielke Jager en Age Peter Zijlstra: mannen die in de voetbalwereld hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Deze mannen werken samen met nog een aantal trainers, om in totaal negen groepen les te geven. Het blijven dus nog steeds kleine groepjes zodat de individuele aandacht optimaal is. De deelnemers komen wederom van verschillende verenigingen zoals Makkum, sc Franeker, zmvv Zeerobben, AVC en natuurlijk fc Harlingen. Het is mooi om te zien dat de rivaliteit die er op zaterdag soms tussen deze jeugd te zien is, er op vrijdagavond in zijn geheel niet is.
Uniek is dat ook in deze editie van de Voetbalacademie weer gestart wordt met een gezonde maaltijd, die de deelnemers via een keuzelijst zelf samen kunnen stellen. De trainers krijgen een warme maaltijd aangeboden, net als in de vorige edities. Vanavond om 18.00 uur begint alweer de derde training van deze editie van de Voetbalacademie en ook in deze reeks trainingen gaan de kinderen er weer met volle moed tegen aan.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda