Sport

Tjeerd Jaasma neemt in stijl afscheid

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Tjeerd Jaasma gold lange tijd als titelkandidaat, maar zag drs. Klaas van Keimpema enkele weken geleden roet in het eten gooien. Afgelopen dinsdag speelde Jaasma zijn laatste competitiewedstrijd tegen remisekoning Koop de Vries. Hij sloot in stijl af door De Vries door zijn hoeven te laten zakken.

Dick Bekkema was een maatje te klein voor Sietze de Haan die aan het einde van de rit victorie kraaide. Hans Selie kreeg de zege in het Achlumer onderonsje in de schoot geworpen door Kor Vrieswijk die als een pupil een knullige fout maakte. Selie kon vervolgens doorlopen waarna het einde oefening was voor Vrieswijk.

In de B-groep kende Daniël Huizing geen pardon in zijn duel met Leen Flawinne. Nico Poelsma werd het slachtoffer van de dadendrang van Jan Sloot die op zijn dooie akkertje won. Marco Bekema boekte schijfwinst tegen Joop Huizenga maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Bekema maakt er dikwijls een gewoonte van in het eindspel te schutteren maar trok dinsdagavond wel aan het langste eind terwijl de lucht bij Huizenga tergend langzaam uit de band liep.

Uitslagen A-groep
Hans Selie - Kor Vrieswijk 2-0
Dick Bekkema - Sietze de Haan 0-2
Tjeerd Jaasma - Koop de Vries 2-0
 
Uitslagen B-groep
Leen Flawinne - Daniël Huizing 0-2
Nico Poelsma - Jan Sloot 0-2
Joop Huizenga - Marco Bekema 0-2
 
Schaduwcompetitie
Nico Poelsma - Daniël Huizing 0-2

|Doorsturen

Buienradar



Agenda