Voetbal

Strijd om de eerste periodetitel brandt los

Door Jeroen Pietersma
Met Veenwouden als fiere koploper valt er voor zowel CVVO als Zeerobben zaterdag in Lemmer wat te winnen. Immers beiden met vijf verliespunten, met een iets beter doelsaldo voor de Harlingers, op plaats twee en drie op de ranglijst.

Met name het eerste verlies van de vorige koploper CVVO uit tegen Grootegast was een opvallende uitslag. Hoewel ook Zeerobben in het Groninger land niet verder kwam dan een bloedeloze 0-0. Dus zo opmerkelijk was dat nou ook weer niet. Daar zullen nog wel meer toppers sneuvelen tegen het sterk verdedigend collectief van Grootegast.

CVVO nam vanaf de start de koppositie in de tweede klasse in. En leek onbedreigd op de eerste prijs af te stevenen. De confrontaties met de Lemsters uit voorgaande competities bieden voor de Havenstadbewoners enige hoop. De winstpartijen van Zeerobben werden vaak bij de helsdeuren weggehaald en wat betreft amusementswaarde, die is altijd zeer hoog geweest. Niet in de laatste plaats omdat beide ploegen aanvallend voetbal spelen en te allen tijde voor de winst gaan. Het belooft dan ook weer de moeite waard te worden de boorden van het IJsselmeer op te zoeken voor de topper van deze competitie.
Maar ook elders in de provincie spelen zich toppers af. Veenwouden, nummer één, speelt een streekderby uit bij Be Quick Dokkum, subtopper Joure ontvangt Meppel en Broekster Boys kruist de degens met Hardegarijp. Wie is niet benieuwd naar de ranglijst van zaterdag 17.00 uur. Staat Veenwouden nog één of pakt één van de achtervolgers de kop.
Aan de Zeerobben de taak om ook tegen de medekoploper een goed resultaat neer te zetten. Aan Arjen Postma zal het niet liggen. Hij kent de sterkte van CVVO maar al te goed. Zal hij zijn selectie weer op scherp weten te zetten. De wedstrijd van afgelopen zaterdag voedt in ieder geval deze hoop.

Het programma van zaterdag 15 oktober:
Be Quick Dokkum - Veenwouden SC
Broekster Boys - Hardegarijp
CVVO - Zeerobben
Joure SC - Meppel FC
Nijland - Grootegast FC
Stiens SC - TONEGO
VVI - De Wâlde

|Doorsturen

Buienradar



Agenda