Sport

Stralend openingstoernooi TV Ready

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het laatste weekend van maart stond in het teken van de finales van de succesvolle halkampioenschappen bij tennisvereniging Ready. Zondag 3 april werd het traditionele openingstoernooi op de gravelbanen gespeeld.

Niet alleen hadden zich in no-time een veertigtal leden aangemeld, maar ook de weerprofeten hadden een zonnig weekend voorspeld. Zondagochtend begon druilerig, maar nadat het startschot was gegeven voor de eerste serie van de in totaal 30 wedstrijden brak een stralende zon door de wolken boven het Cleem Heegerpark aan de Achlumerdijk. 

Op de paar nog overgebleven vrije banen was de immer enthousiaste T.V. Ready trainer Fenno Leeuwerke druk bezig om de aanstormende jeugd te begeleiden bij het eigen openingstoernooi.
De actieve recreatie- en toernooicommissie had er nog een hele puzzel aan om de partijen op speelsterkte in te delen. En dat is aardig gelukt, want in een groot deel van de wedstrijden waren de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Er zat zo nu en dan een partij tussen waarbij het een walk-over werd, maar heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat de één zich na het eerste balcontact als een vis in het water voelt op gravel, terwijl voor anderen de overstap van indoor naar buiten toch iets groter is.
Zo rond de klok van half vijf konden Karla van Dijk en Rudolf Zuiderhof na enig rekenwerk de prijzen uitdelen. Bij de dames wist Ingrid Merkx de eerste prijs in de wacht te slepen. Bij de heren was het goud voor Erik Baars. Tweede werd Eddy van Dijk. Bij de dames was het zilver voor Wies Procee. Naast het eremetaal waren er nog aanmoedigingsprijzen voor Johnny Gjaltema en Marian Smidt.
Deze week starten ook de voorjaarscompetities van de KNLTB. TV Ready komt daarin uit met maar liefst 29 teams. Naast de competitie staan er ook dit jaar weer tal van andere activiteiten op het programma. Zo is er vanaf vrijdag 8 april elke vrijdag weer de wekelijkse toss-avond, is er voor zowel de heren als de dames de laddercompetitie en staan er weer de nodig toernooien op het programma. Meer informatie op www.tvready.nl.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda