Sport

Sterke bezetting op 32ste Open Harlinger Halkampioenschappen

Door Jeroen Pietersma
Tevreden kon toernooileider Ronald Vonk afgelopen Paasmaandag het hek van het Cleem Heegerpark achter zich op slot doen. Daarmee kwam een eind aan de 32ste Open Harlinger Ton Buijzen Sport Halkampioenschappen. De afgelopen negen dagen hadden 140 tennissers hun kunsten vertoond in de ballonhal van T.V. Ready.

Nieuw dit jaar was, naast de sponsoring door Ton Buijzen Sport, dat de jeugd vanaf elf jaar mee kon doen. En dat bleek een succes. Wat te denken bijvoorbeeld van de broederstrijd tussen Jelke en Joël de Jong. Jelke wist deze strijd ternauwernood te winnen. Pas in de super tiebreak moest zijn broer in het stof bijten. Moeder Renje schreef er een verslag over, wat terug te vinden is op www.tvready.nl. Jelke wist overigens al zijn wedstrijden te winnen en kreeg daarom volledig terecht de beker uitgereikt. Bij de meisjes ging de titel naar Miriam Afman die in een spannende finale Marije Troost versloeg met 6-3 en 6-3.

Opvallend was hoeveel finales uiteindelijk beslist moesten worden door de al eerder genoemde super tiebreak. Dat betekent dat de finalisten gewaagd aan elkaar waren en is meteen een bewijs van gelijkwaardige indeling. Elk jaar weer een grote en soms lastige klus voor organisator Ronald Vonk.
Lokale topper Jilke Alkema moest in de finale van de Heren enkel A zijn meerdere erkennen in Arne Iwan Gartz. Wel wist Jilke samen met zijn maat Dirk-Jan Polman de Heren dubbel A te winnen in de finale van Patrick Purvis en Erik Zijlstra. Jilke en Dirk-Jan wisten maar liefst drie matchpoints te overleven en pakten uiteindelijk de beker door in de super tiebreak 10-7 te noteren.
Het overleven van matchpoints lukte ook Astrid Pennekamp en Harrit Kingma in de finale van de Gemengd dubbel C. Tegenstanders Willie Bergsma en Winant Boomsma kregen er maar liefst vijf, stonden met 9-4 vóór in de super tiebreak, maar zagen toch de wedstrijd uit hun handen glippen. Astrid pakte overigens ook nog de titel in de Dames Dubbel C met Xandra de Vroom, zodat zij twee bekers mee naar huis kon nemen.
In de Dames dubbel A bereikte Gea Kuipers naar eigen zeggen “het hoogtepunt van haar carrière”. Samen met partner Joke Schipper speelde zij een enorm spannende finale tegen de zusjes Wachter. Heel begrijpelijk dat Gea er zo over dacht want Marjolein en Marlies Wachter hadden de drie voorgaande edities van de Harlinger Halkampioenschappen op hun naam geschreven en leken dus vooraf de gedoodverfde winnaars. Ook deze finale werd pas in de super tiebreak beslist.
Joke Schipper stond ook in de finale van de Gemengd dubbel A met partner Eddy Melchers. Dit Harlinger onderonsje werd beslist in het voordeel van Saskia Zuiderhof en Dirk-Jan Polman. Ook Dirk-Jan ging dus met twee bekers naar huis. Uniek bleek ook de finale in de Herendubbel B, organisator Ronald won samen met broer Sander Sijtsma, na alweer een super tiebreak de eerste prijs.
De slotdag van het toernooi, Paasmaandag, was tevens het toneel van een heuse modeshow. Alicia Vonk showde de “Hoodies en Zoodies” bedrukt met het gloednieuwe logo van T.V. Ready, die de leden en fans kunnen aanschaffen tegen een gereduceerd tarief. Nadat Ronald iedere vrijwilliger bijna persoonlijk bedankt had, nam Iwan Gartz, als winnaar van de heren enkel A, het woord. Hij roemde de inzet en het enthousiasme van Ronald, de reden van het grote aantal deelnemers ieder jaar. Als klap op de vuurpijl nog een daverende binnenkomst van Joke en Gea die vanuit de ballonhal een stormachtige entree in de kantine maakten. Tot slot nog een paar mooie woorden en een fles met Ronalds favoriete drankje voor hem van voorzitter Marion Verruijt.

Daags na het toernooi werd er niet stilgezeten door de vrijwilligers van T.V. Ready. De ballonhal werd in recordtijd afgebroken en opgeborgen en de banen verder gereed gemaakt, zodat de tennissers vanaf vandaag, 1 april 2016, weer buiten kunnen tennissen. En dat moet ook, want zondag 3 april is het Cleem Heegerpark alweer het toneel van het traditionele Openingstoernooi, waar zich ook alweer een flink aantal deelnemers voor gemeld heeft. Volgens de weersvoorspellers wordt het zondag ook nog eens een stralende voorjaarsdag met redelijke hoge temperaturen. De enige reden om dan nog binnen te zitten in de kantine, is naast het bestellen van drankjes en hapjes, dat het dan echt de laatste dag is dat de “Hoodies en Zoodies” gepast en besteld kunnen worden. Een paar dagen later start dan de voorjaarscompetitie, waarin diverse teams van T.V. Ready hun krachten gaan meten met andere clubs uit de omgeving.
Meer weten? Kijk op www.tvready.nl

|Doorsturen

Buienradar



Agenda