Sport

SG FZC?54-De Vikings zwemt groot aantal PR?s in Sneek

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag vertrokken 15 zwemmers richting Sneek voor een junioren/jeugd/senioren circuit. Een leuke wedstrijd waar alleen op de afstand 100 meter werd gezwommen.

Voor een aantal zwemmers was dit hun debuut vanuit de Friese 5. Het was goed te zien dat ze een goede opleiding hebben genoten en dat resulteerde in maar liefst 30 nieuwe persoonlijke records. De grootste verbetering kwam op naam van Sophie van Oostenbrugge. Ze zwom op de 100m vrij een knappe tijd van 1.23.76. Haar oude tijd stond op 1.40.65. Silke Postma wist op deze afstand 11 seconden van haar tijd af te snoepen. Inrique Wierda zwom op alle drie afstanden een mooie tijd. Opmerkelijk was zijn start op de 100m rug. Hij vertrok te laat doordat het rumoerig was en hij het startschot niet hoorde. Normaal gesproken is je wedstrijd dan gelopen, maar Inrique zette de turbo aan en zwom iedereen op achterstand en zwom 6 seconden van zijn PR af. Maico Langhout zwom op deze afstand ook een prima race. Een goede start met een mooie onderwaterfase wat resulteerde in een verbetering van maar liefst 11 seconden.

De A-selectie zwom op hetzelfde moment in Drachten in een 50m bad. Yoram van der Tuin was daar net te laat met opgeven en kon door te zwemmen in Sneek mooi zijn wedstijdritme behouden. Yoram kruipt iedere wedstrijd dichter naar de magische grens onder de minuut toe op de 100m vrij en eindigde in een knappe tijd van 1.03.69.
Er is door iedereen uitstekend gezwommen en alle leerpuntjes zullen weer naar de trainingen worden meegenomen. Op naar de D1 competitie aankomende zaterdag in Harlingen.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda