Sport

Salland Trail geen succes voor Herman Geritz

Door Jeroen Pietersma
Het is bij het lopen van trails niet zo dat het altijd van een leien dakje gaat. Dat ondervond Herman Geritz uit Midlum afgelopen zaterdag bij de vijfde editie van de Salland Trail in Nijverdal. Herman had zich ingeschreven voor de 50 kilometer, een ultra trail over een geaccidenteerd terrein. Aan de weersomstandigheden kon het niet liggen want die waren geweldig. Heerlijk zonnig weer met weinig wind wat wil je nog meer.

De trail runners konden zich melden bij zwembad Het Ravijn, daar je startnummer ophalen, omkleden en prepareren voor de trail. De eerste ronde van 25 kilometer met 211 hoogtemeters heet de Hellendoornse route en de tweede ronde van 25 kilometer met 121 hoogtemeters door het Nationale Park Salland loop je daarna. Om kwart over negen werd het startschot al gegeven voor ruim driehonderd trailers, die gelijk een klimmetje omhoog moesten met daarin de nodige boomstronken.
Er volgden prachtige kilometers door bosgebied, singletracks, zandpaden met de nodige kleine maar pittige klimmetjes. Na het oversteken van de Luttenbergerweg waren er drie vals plat omhoog lopende klimmen door het bos met weer mooie afdalingen en zelfs een klim over dikke boomstammen zit erin. Bij kilometer 13 was de eerste super verzorgde verzorgingspost met zelfs taart met slagroom. Herman had niet het lekkere gevoel tot dan toe, hij had het idee dat het lichaam naar zijn gevoel teveel moest werken om een bepaald tempo vast te houden.
Soms kom je daar overheen maar nu niet. Nee, het gevoel werd steeds slechter, iedereen liep hem voorbij en er was geen macht in het lijf om aan te zetten. Zelf een gelletje die normaliter energie zou moeten geven hielp niet. Hier begonnen de gedachten bij hem al op te spelen om na de eerste ronde van 25 kilometer het voor gezien te houden maar zover was het nog niet. De passage door de grote zandkuil was desondanks een mooi punt in het parcours en dan is het niet ver meer naar het wisselpunt. Vlak daarvoor zat er echter geen fut meer in en wordt dan toch de beslissing genomen om te gaan stoppen hoe graag hij dan ook verder zou willen. Nee, nog eens 25 kilometer lopen was geen optie. Herman stopte na 25 kilometer in 2 uur 36 lopen. Balen want hij wist hoe mooi die tweede ronde nog zou zijn.
Maar goed er komen nog genoeg mooie trails en dan maar hopen op een betere dag. De Salland Trail is echter een topevenement georganiseerd door echte liefhebbers van de trail. Uitstekende verzorging, prima en mooi uitgezet parcours, zwemmen en massage na afloop, wat wil je nog meer.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda