Sport

Rinze Postma stunt tegen Klaas van Keimpema

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het damseizoen nadert het einde, maar de spanning in de B-groep steeg afgelopen dinsdag tot het kookpunt. Ook in de A-groep was een partij met een bijzonder spelverloop.

In die A-groep speelde Pieter Hijlkema een prima partij tegen routinier Jan Stelwagen. Halverwege de partij ontstond er na een afruil een enorm slagveld, waarin de ene na de andere schijf sneuvelde. Jan hield uiteindelijk een schijf voorsprong en trok even later de volle winst naar zich toe, hoewel Pieter voor zijn goede spel ook wel een punt had verdiend. Nestor Koop de Vries speelde een gelijkwaardige partij tegen stadsgenoot Dick Bekkema. Beide mannen kennen elkaars spel door en door en de puntendeling kwam voor weinigen als verrassing.
In de B-groep zorgde Rinze Postma voor een daverende stunt door de grootste kanshebber op de hoofdprijs op een gevoelige nederlaag te trakteren. In een waar foutenfestival tegen Klaas van Keimpema blunderde beide heren door de tegenstander een dam te schenken. Even leek het op een puntendeling uit te draaien, maar in het eindspel liet de oud-leraar de Sexbierumer kansloos. Marco Bekema mocht in zijn partij tegen Jouke Geertsma zeker niet klagen. Daar waar de oude rocker positioneel sterker stond wist de jonge groenteman zich met mazzel uit zijn lastige positie te manoeuvreren en mocht zich uiteindelijk de gelukkige winnaar noemen. Hierdoor heeft Marco een goede kans op de eindzege die volgende week in de topper tegen Klaas van Keimpema beslist zal worden. Elle van Keimpema en Nico Poelsma speelden deze avond een oefenwedstrijd die Elle in zijn voordeel besliste.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda