Sport

Record deelname openingstoernooi T.V. Ready

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Onder werkelijk stralende weersomstandigheden trokken zondag ongeveer 50 tennissers naar het Cleem Heegerpark om deel te nemen aan het openingstoernooi van T.V. Ready. Onder hen een flink aantal mensen dat nog maar kort geleden lid werd. Geweldig leuk en gedurfd dat deze nieuwkomers meteen aan een toernooi mee doen.

Om 11.00 uur begonnen de eerste wedstrijden die 50 minuten duurden. Tussen de wedstrijden door had men volop gelegenheid om een broodje kroket te eten, of één van de heerlijke zelfgemaakte soepen van Feija Smaal te proeven. Geserveerd door de andere toernooicommissie leden Astrid Pennekamp en Rudolf Zuiderhof. Laatstgenoemde kon door een knieblessure niet zelf meespelen, maar liet de rest van de organisatie niet in de steek en stond de hele dag te bakken. Op de echt drukke momenten sprong Anita Everse bij achter de bar. Dit alles aangestuurd en voorbereid door de altijd rustige en stuwende kracht op de achtergrond, Tieneke Veltman.

Slechts een enkeling kreeg lichamelijke probleempjes. Het schoot Tjibbe Smidt in beide hamstrings. Te veel of te fanatiek getennist of te lang in de kantine geholpen? In ieder geval waren zusjes Martha en Karla snel ter plaatse, namen ieder een hamstring onder handen, waarna Tjibbe gelukkig weer verder kon.

Op de baan had trainer Fenno Leeuwerke de smaak te pakken. Met veel bombarie bracht hij het nodige leven in de brouwerij. Het mocht echter niet baten. Hij verloor, zij het nipt, van leerling Erik Baas. Om 16.00 uur klonk de laatste toeter en kon de indeler Karla van Dijk de balans opmaken. Eerste bij de heren werd de ongenaakbare Eddy Melchers, die met speels gemak al zijn wedstrijden wist te winnen. Tweede werd John Grotenboer, na jaren afwezigheid weer terug op het oude nest en meteen in de prijzen.

Bij de dames een gedeelde eerste plaats. Nieuwkomers Jacqueline Middendorp en Yolande Verplanke moesten zich gezamenlijk in de tennisballenkrans zien te wurmen, om op de foto van fotografe Wies Procee te komen. Tweede werd Lien Stadig Aanmoedigingsprijzen, tenslotte, waren er voor Carole Sontrop en Tony “Lleyton” Hewitt.

Daarna nam iedereen plaats op het terras om daar te doen wat je altijd op een terras doet, namelijk genieten van het mooie weer en van de hapjes en drankjes. Maar ook zagen wij al de eerste voorzichtige pogingen om koppels te vormen voor het welbekende Tobbedanstoernooi in week 27, waarvan de inschrijving binnenkort start. Foto’s van Wies Procee kunt u bekijken op de Facebookpagina van T.V. Ready.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda