Voetbal

Opening complex fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op zondag 26 april is het de hele dag feest bij fc Harlingen. Het sportcomplex wordt die dag namelijk geopend. Vanaf die dag zal dan ook de ingang worden verplaatst naar de Oosterparkweg. Deze hele dag staat vol festiviteiten, waarbij vooral de jeugd een grote inbreng heeft. Uiteraard wordt de competitiewedstrijd van fc Harlingen 1 ? Nicator 1 gewoon om 14.00 uur gespeeld. Deze wedstrijd zal naast het feestelijk gebeuren ook nog in het teken staan van KIKA.

Na het vastlopen van de onderhandelingen tussen de drie voetbalverenigingen in Harlingen besloten de zondagsverenigingen vv Harlingen en rkvv Robur de gesprekken weer op te pakken. Beide clubs hadden te maken met een teruglopend aantal leden en vrijwilligers. Er was al wel een samenwerking bij de jeugd en een logisch vervolg zou dan ook zijn dat de clubs samen zouden gaan. Een fusiecommissie werd samengesteld om een definitief samengaan te onderzoeken. Na het stemmen werd halverwege 2014 de nieuwe fusieclub fc Harlingen geboren.

Er werd een prijsvraag uitgeschreven om te komen tot deze naam, logo en tenue voor de fusieclub. Vervolgens werd er een nieuw bestuur gevormd en de commissies zetten hun werk voort. In samenwerking met de gemeente en de KNVB werd er een plan opgesteld. Fc Harlingen zat in een overgangsfase waarin veel geregeld moest worden op allerlei gebieden zoals bestuur en organisatie, accommodatie, teamindeling, kleding, sponsoring, media, enz. In de loop van 2014 kreeg fc Harlingen steeds meer vorm.

Zo werd op 18 oktober 2014 het nieuwe kunstgrasveld feestelijk in gebruik genomen. En onlangs is het nieuwe kaartverkoophokje geplaatst. Verder werd er een nieuwe kledinglijn ontwikkeld. Er kwam een nieuwe website, een ‘nieuw’ elektronisch scorebord en de eerste fase van de verbouw- en uitbreiding van de kantine inclusief de nieuwe inrichting van de keuken naar de allernieuwste maatstaven en regelgeving is gerealiseerd. Ook zijn er nieuwe kleedkamers/boxen bijgebouwd.


En nu staat de opening van het prachtige voetbalcomplex op het programma. Zondag 26 april begint die dag zoals gewoonlijk met de voetbalacademie. Om 9.00 uur staan de tafels weer gedekt in de kantine voor het ontbijt van de beginnende groep. Om 12.45 uur zal dan de officiële opening plaats vinden. Hoe deze opening er uit zal zien blijft nog een verrassing maar dat deze spectaculair wordt is zeker. Alle minipupillen, E-pupillen en F-pupillen zijn hierbij aanwezig en zullen, alsmede de dertien gastpupillen van Nicator, meedoen aan de ballonnenwedstrijd. Direct na de opening zullen zij ballonnen in de clubkleuren, die overigens gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar materiaal, oplaten.
De opening wordt muzikaal opgeluisterd door het Dweilorkest de Utlopers uit Sneek.

Na de opening start om 13.00 uur de voorwedstrijd van gemengde teams van E en F pupillen tussen Harlingen en Nicator. Om 14.00 uur zal de competitiewedstrijd van fc Harlingen 1 - Nicator 1 gespeeld worden. De jarige Emma Bouma is bij deze wedstrijd Pupil van de Week en zij zal met een verzegelde collectebus van KIKA bij de bezoekers langs gaan in de hoop om veel geld voor deze organisatie op te halen, om te helpen meer kinderen met kinderkanker te genezen. Fc Harlingen heeft als goed doel KIKA gekozen en doet daar verschillende acties voor. Na de wedstrijd spelen de gebroeders van der Plaats met hun band “Op Sien Plaats” in de kantine en zij zullen deze feestelijke dag afsluiten.

Een nieuwe naam voor dit prachtige voetbalcomplex is er helaas nog niet maar middels een email adres kunnen leden van fc Harlingen een naam doorgeven. De winnende naam van het complex wordt dan tijdens de familiedagen, die gehouden worden op 5, 6 en 7 juni, bekend gemaakt. Natuurlijk is een ieder van harte welkom bij de opening van het sportcomplex van fc Harlingen op zondag 26 april.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda