Moeilijke klus trainersstaf Zeerobben

BERLIKUM - Met zo?n groot arsenaal aan potentiele eerste elftalspelers wordt het maken van de juiste opstelling er niet gemakkelijker op. Ook afgelopen dinsdagavond kwam de helft van de complete selectie in actie. Waar het in de eerste helft niet echt liep, was de tweede helft van ander kaliber. Dit stramien was ook in voorgaande oefenduels te herkennen.

Over de eerste helft kun je kort zijn. Wel een veldoverwicht, maar geen scherpte in de passing van de verdediging naar het middenveld. Eén van deze foutieve inspeelacties luidde het doelpunt van Berlikum in. Razend snel in de counter maakte de spits voor een leeg doel de 1-0. Maar de kenners hadden toen al in de gaten, dat er na de pauze uit een ander vaatje getapt zou worden.

En inderdaad in de 51e minuut scoorde Ane Schaap fraai uit een vrije trap. Een minuut later was daar al de voorsprong. Een ontketende Dylan Drent omzeilde behendig de buitenspelval en zijn voorzet werd door David van der Pol omgezet in de 1-2 . Berlikum deed heus wel wat terug. Hun counters waren snel en scherp, maar vooralsnog werd alleen de lat geteisterd boven keeper Arjen Veenstra. De daaropvolgende aanval over rechts werd door Dylan op maat naar Daniël Kleiterp gespeeld, deze maakte mooi af; 1-3. De 1-4 vijf minuten later verdient de schoonheidsprijs. Op een ander voetbalniveau in Cardiff rondde Ronaldo dezelfde avond geweldig af na een even mooie voorzet van Bale. Iets dergelijks gebeurde ook in Berlikum. Higor da Silva bereikte met een verre pass de inglijdende Dylan Drent en hij toonde daarmee aan naast assists ook zelf te kunnen scoren, en hoe.

Zeerobben nam gas terug en liet even het initiatief aan de thuisclub echter zonder succes. Higor da Silva speelde zich in de 80e minuut goed vrij in het strafschopgebied en liet David van der Pol voor de tweede keer scoren (1-5). Gebrek aan concentratie, maar ook de verdienste van het knap partij gevende Berlikum zorgde in de slotfase nog voor 3-5, waarvan één ook het predicaat fraai meekrijgt.
Ondanks de afwezigheid van een aantal gevestigde namen liet Zeerobben zien welke mogelijkheden tot succes kunnen leiden. Ook verdedigend worddt een aantal zaken duidelijker. Speculaties over de opstelling voor 6 september, de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen, waren al hoorbaar en de beste stuurlui staan aan wal, zeker in Harlingen. Toch laten we graag het eindoordeel over aan de mensen, die daarvoor zijn aangesteld. Zaterdag kan één en ander misschien weer wat duidelijker worden tijdens de eerste thuiswedstrijd op het nieuw aangelegde B-veld.