Voetbal

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma
Het zaalvoetbal is weer begonnen en er is het een en ander veranderd. Zo is de naam nu de Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie, zij namen het stokje over van Nesta Shipping die de vorige sponsor was en dat naar volle tevredenheid. Nu is dus Meromar van de familie Seinen de nieuwe sponsor en daar is men heel blij mee. De eerste wedstrijden die vrijdag werden gespeeld gingen om de Kantine Waddenhal wisselbeker, en waren dus bekerwedstrijden.

Bakkerij Elsinga/v d Kooi schilder – Alinex Uitzendburo 3-2
Maurice v d Kooi opende al snel de score en zette BE/vdK op een voorsprong 1-0. Een prachtige pass van Ruben Bleeker rondde Mark de Puyselaar mooi af 2-0. Eric Broekhuizen begon aan een solo en beëindigde die met een doelpunt 2-1. Het antwoord kwam wel heel snel van Jarno Bouwhuis 3-1. Met een prachtig schot maakte Daniel Matakupan 3-2 maar daar bleef het bij.

Kantine Waddenhal – Cafe ’t Skûtsje 8-1
Een ploeg uit de A poule en een uit de D poule, dat verschil is iets te groot. Al snel maakte Ralf “slurp” van Hurck met een mooi schot 1-0. Een tikje van Ralf op Stefan Adema betekende 2-0 en het ging gewoon door, solo van Sjouke Bootsma 3-0. Kevin Jaarsma had al wat kansen gemist maar joeg nu een in de bovenhoek 4-0, Sjouke Bootsma maakte nog 2 en Ralf van Hurck en Jorik Erents ieder een. Mathijsz Boonstra maakte de verdiende tegentreffer 8-1.

SMR Chill Time – v d Pol Autoverhuur 2-7
Andre Alberts zette v d Pol op een 0-1 voorsprong, aan de andere kant werd Feenstra mooi vrij gespeeld en hij tikte 1-1 binnen. Meteen zorgde Sybolt de Boer er voor dat v d Pol weer voor kwam 1-2. Na de wissel ging v d Pol goed door, Sybolt de Boer scoord van afstand 1-3, Andre Alberts tikte de bal tussen een woud van benen door 1-4, Rocco Zwart maakte 1-5, David v d Pol 1-6, Sybolt de Boer 1-7 en Feenstra prikte er nog een in voor Chill Time 2-7.

Nesta Shipping –Fysio Rozengracht 3-3
Nesta begon goed en kwamen door Piet v d Schoot met 1-0 voor. Maar toen kreeg Lutsen Smits het op zijn heupen 2 keer om speulde hij as een jong veulen ut hele zootsje en het was 1-2. Quinten Zondervan maakte de voorsprong wat groter 1-3. Maar “old soldiers never die” want daar was ie Johan Janssen 2 keer achter elkaar liet hij het net bollen 3-3 dus. Ja en dan is het zeker lullig dat je met penalty’s het onderspit delft, Fysio dus naar de volgende rondde.

Oosterhof/Holman – Futsal Harlingen 1-1
Beide ploegen gingen er lekker tegenaan maar er werd weinig gescoord in deze wedstrijd. Wel hadden ze kramp in hun vreet na afloop van ut ouwehoeren. In de 14e minuut was het pas raak en scoorde Steven Beuker voor OH, 1-0. Net voor de wissel kwam Futsal terug via een doelpunt van Rienk Broersma 1-1. In de 2e helft kreeg Anne Alberda nog een geweldige kans om Futsal de volle winst te bezorgen maar hij mistte. Ook hier moesten strafschoppen de beslissing brengen en dat won OH met 3-2 zij gaan dus door.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda