Sport

Marco Bekema wint eindelijk weer eens

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het damseizoen is over de helft, maar er wordt nog altijd fel gestreden om de prijzen. Afgelopen dinsdag kwamen er weer tien leden van Excelsior in actie tijdens de onderlinge competitie. In de A-groep werden drie partijen gespeeld, terwijl er in de B-groep twee onderlinge duels op het programma stonden. Hier is weer een overzicht van de gespeelde partijen. Voor de complete standen, het archief en andere informatie over damclub Excelsior kunt u altijd terecht op www.damclubexcelsior.nl.

A-Groep
K. de Vries-E. van Keimpema 2-0
Koop de Vries speelde dinsdag zijn partij tegen de altijd stugge Elle van Keimpema. De Sexbierumer probeerde het de Franeker lastig te maken door veel af te ruilen en daardoor langzaamaan de stellingen af te breken. Koop zag uiteindelijk een mogelijkheid om een doorbraak te forceren, waarna hij de partij professioneel uitspeelde en twee punten aan z’n totaal mocht toevoegen.

K. Vrieswijk-D. Bekkema 1-1
De enige puntendeling op deze avond was die in de partij tussen Kor Vrieswijk en Dick Bekkema. In een even boeiende als spannende partij was het voor de beide mannen naarmate de partij vorderde een kwestie van goed rekenen. Kor probeerde Dick enkele malen te grazen te nemen, maar deze speelde zeer alert en trapte nergens in, waardoor de remise niet anders dan logisch was.

J. Sloot-K. van Keimpema 2-0
Jan Sloot speelde zijn partij tegen Klaas ‘de Keimp’. Aan het begin van de partij had Klaas nog de nodige praatjes, maar naarmate de partij vorderde werd het stiller en stiller. Dit kwam doordat hij een combinatie over het hoofd zag die door Jan wel werd opgemerkt, waarna hij naar dam kon combineren. Hierna kon Klaas er geen chocola meer van maken en kon niets anders dan opgeven.

B-Groep
N. Poelsma-J. Huizenga 0-2
De spelers uit de B-groep spelen de tweede competitiehelft een dubbele ronde en na de onderlinge strijd van vorige week konden Nico Poelsma en Joop Huizenga op herhaling. Nico probeerde zich te revancheren na zijn nederlaag van vorige week, maar hij bleek andermaal niet opgewassen tegen Joop. Laatstgenoemde is bezig met een prima seizoen en ook deze week kon hij een overwinning bijschrijven, waardoor hij op een gedeelde koppositie staat in de B-groep.

M. Bekema- R. Postma 2-0
Marco Bekema speelde het hele seizoen al ver onder zijn niveau, maar begint de laatste weken op stoom te komen. Na een zege afgelopen week bond hij deze week ook Rinze Postma aan z’n zegekarretje. Beiden begonnen voorzichtig aan de partij, maar halverwege kon Marco met een gelukje schijfwinst boeken. Rinze stond er positioneel niet minder voor en het was voor hem jammer dat hij zich even later een schijf verrekende, waardoor Marco dwars door het centrum sloeg en de voorsprong dusdanig uitbouwde, dat Rinze slagkracht tekort kwam om er nog iets moois van te maken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda