Voetbal

Jongste jeugd Zeerobben weer los

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Aanstaande vrijdag alweer de laatste dag van de zomervakantie voor de leerlingen van de lagere school. Maandag gaat het allemaal weer beginnen. Het ?normale ritme? dus eigenlijk. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor de voetballers van de zmvv Zeerobben. Vanaf volgende week gaan voor nagenoeg alle teams de trainingen weer van start en is het toewerken naar de start van de competitie 2014/2015.

De succesvolle jongste talenten van Zeerobben, de Waddenrobkes, zullen op woensdag 20 augustus aanstaande van 17.00 tot 18.00 uur weer beginnen met trainen. Inmiddels telt Zeerobben alweer 23 Waddenrobkes en dan moeten de nieuwe aanmeldingen nog binnen komen. Dat belooft dus weer een grote groep jeugdige talenten te worden. De eerste weken zullen de Waddenrobkes alleen gaan trainen om in de loop van de maand september weer te beginnen met een nieuwe editie van de landencompetitie.

Maar ook de F-pupillen gaan weer los. De jeugdafdeling van Zeerobben start dit seizoen met maar liefst zeven F-teams. Vanaf dinsdag 19 augustus aanstaande zullen alle zeven F-teams weer in training zijn. Deze week beet Zeerobben F1 de spits al af. Zij begonnen als eerste F-team met trainen en doen zaterdag aanstaande mee met het Voetbal Talenten Toernooi (www.voetbaltalententoernooi.nl) op de velden bij Blauw Wit’34, een landelijk toernooi waarbij Zeerobben F1 zich zaterdag gaat mengen in de strijd voor de overwinning van district Noord.

Dinsdag 19 augustus aanstaande zullen alle zeven F-teams weer gaan trainen van 16.45 tot 17.45 uur. Zij starten de trainingen op het nieuwe B-veld. De F-teams trainen wekelijks zowel op dinsdag als op donderdag van 16.45 tot 17.45 uur. De komende weken spelen Zeerobben F1, F2 en F3 in de poulefase van het bekertoernooi. F1 heeft geloot tegen Franeker F1, SJO Dronrijp/Foarut F1 en Frisia F1. F2 heeft geloot tegen Minnertsga F1, Tzummarum F1 en Sint Annaparochie F3. De eerstejaars van Zeerobben F3 spelen tegen Harlingen F1, Franeker F2 en AVC F1. 

Op zaterdag 30 augustus aanstaande doen Zeerobben F1 en F3 nog mee met een groot jeugdtoernooi bij vv Heerenveen en vervolgens zullen alle F-teams van Zeerobben op zaterdag 13 september aanstaande met de competitie beginnen.

Maar ook de al wat oudere jeugd is inmiddels al weer twee weken in training onder leiding van hoofdjeugdtrainer Camaru van Oostveen. Dit alles om goed aan de start te verschijnen van de loodzware competitie. A1 en B1 komen uit op divisie-niveau en C1 doet het dit seizoen op hoofdklasse-niveau. D1 en E1 komen uit in de eerste klasse. Maar eerst de bekercompetitie die op zaterdag 23 augustus van start gaat.

Vrouwen/meisjes
Uiteraard ook dit seizoen weer veel meisjes- en vrouwenvoetbal bij Zeerobben. Het zo succesvolle MB-1 team dat afgelopen seizoen twee keer kampioen werd is bij elkaar gebleven en speelt dit seizoen als VR2-team. Daarnaast is er dus nog een VR1-team (voorjaarskampioen) en binnen de jeugd verder een MC1-, een MD1- en een ME1-team. Het MC1-team speelt als elftal en MD1 en ME1 als zevental. De bekercompetitie begint voor hen ook op zaterdag 23 augustus.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda