Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen weekend was het weer genieten op het voetbalveld. Zowel op de Vierkantsdijk, waar de thuiswedstrijden gespeeld werden, als bij andere clubs. Sommige teams moesten al voor dag en dauw op waarbij de zon pas onderweg in de auto ?op? kwam. En die tijd gaan we weer tegemoet. Maar als dat zonnetje dan eenmaal schijnt, is het genieten op en rond de velden. Hieronder de beknopte uitslagen van week 40.

Bij de Jeugd Onder 9 jaar speelden de jongens van de JO9-1 in Leeuwarden tegen Frisia JO9-4. Na de nederlaag vorige week tegen de koploper werd het nu ruimschoots goed gemaakt. En zelfs de penalty’s na de wedstrijd waren goed geoefend want Mente wist zijn allereerste penalty raak te schieten. Eindstand 1-5. JO9-2 was een weekje vrij en zij kunnen zich op gaan maken voor de wedstrijd van morgen. Want dan komt SC Franeker JO9-2 op bezoek. Ook de jongens van JO9-3 waren een weekje vrij. Zij reizen morgen af naar het Oosterpark waar ze het op gaan nemen tegen Zeerobben JO9-4. De jongste ‘F-jes’, JO9-5, namen het thuis op tegen SC Bolsward JO9-9 en de drie punten bleven in Harlingen. Het werd 3-0.

Bij Jeugd Onder 11 jaar vertrokken de mannen van JO11-1 al vroeg om het op te nemen tegen SDS JO11-1 in Oosterend. En ondanks het omrijden vanwege een haperend navigatiesysteem, het vergeten van voetbalschoenen én ook nog eens geen wissels was er tóch dikke winst voor Harlingen. Het werd maar liefst 1-10. Resultaat? Een knappe tweede plaats in de competitie tot nu toe. Voor de jongens van JO11-2 was het heerlijk uitslapen en geen stress vanwege zwarte bolletjes op het veld want er werd ouderwets op gras gespeeld. Een aantal spelers wist niet meer hoe echt gras eruit zag en hebben de grassprietjes in het heetst van de strijd nog even van dichtbij bekeken. Blauw Wit ’34 JO11-6 was de tegenstander en zij wonnen met 9-0. De JO11-3 was in het pittoreske Arum te vinden en zijn namen het op tegen JO11-2. Harlingen wist wel twee keer te scoren maar het was Arum die de winst naar zich toe trok, 5-2. En zoals ze in optocht Arum binnen kwamen, zo vertrokken ze ook. Als lieve lammetjes de grote wereld in en dan is voetbal alleen maar leuk of je nou wint of verliest. Op naar een prachtig weekend. Het was weer de moeite waard.
De meisjes van MO11-1 zijn in de ban van het winnen. Vorige week al winst en deze keer ook weer. Tegen AVC MO11-1 werd het 0-3 en zo staan ze momenteel tweede in de ranglijst. Morgen spelen de meiden thuis tegen Tzummarum MO11-1.

En dan de Jeugd Onder 13 jaar. De jongens van JO13-1 namen het thuis op tegen St. Annaparochie JO13-1. En in deze wedstrijd wisten de jongens hun eerste punten te pakken. Eindelijk de verdiende drie punten en hiermee komen ze gelijk in de middenmoot terecht. Eindstand 2-1. Na de winst op Oosterlittens JO13-2 vorige week wisten de jongens van JO13-2 ook tegen SC Franeker JO13-4 te winnen. Door goals van Nick, Lahcen en Keaton werd het 0-4. Ook bij de jongens van JO13-3 gaat het goed. Ondanks dat ze hun trainer Klaas Dijkstra nog steeds moeten missen blijven ze wel winnen. Nu wonnen ze met 5-1 tegen SC Franeker JO13-6.
De meiden van MO13-1 namen het thuis op tegen Joure SC MO13-1. Harlingen begon gelijk aanvallend en lieten zien wat ze al die weken met trainen hadden geleerd. Er werd goed samengespeeld en ook de achterhoede stond als een huis. Maar het was pas in de tweede helft dat er gescoord werd. Eindstand 1-0.

Bij de Jeugd Onder 15 jaar was het vroeg opstaan voor JO15-1 van fc Harlingen. Het is de Terschellinger ploeg van AVV JO15-1 die al vroeg op de Vierkantsdijk staan. En de wedstrijd was nog geen dertig seconden bezig of AVV weet al te scoren. Maar Harlingen blijft rustig en zorgen ervoor dat dit het enige doelpunt blijft aan Terschellinger kant. Zelf maken ze er wel vijf en zo werd de eindstand 5-1. De mannen van JO15-2 waren in Witmarsum voor hun wedstrijd tegen Mulier JO15-1. Helaas konden de mannen geen punten meenemen want de eindstand was 3-0. Morgen spelen ze thuis tegen Blauw Wit ’34 JO15-5. De dames van MO15-1 namen het op tegen St. Annaparochie MO15-1. Ondanks het vele thuispubliek konden ze niet tot scoren komen was het St. Anna die gewoon te sterk was. Het werd 0-7.

Bij de Jeugd Onder 17 jaar waren de jongemannen van JO17-1 bij Zeerobben te vinden. Het werd 3-1. Morgen op 13.30 uur barst thuis de strijd los tegen Makkum JO17-1.
Bij de Jeugd Onder 19 jaar speelden de JO19-1 in Bolsward tegen SC Bolsward JO19-1. Eindstand 5-1. Morgen komt SJO Dronryp/Foarut op bezoek bij ons aan de Vierkantsdijk en kom gerust kijken om samen de ‘twaalfde man’ te vormen. Deze zouden zij wel eens keihard nodig hebben. Aanvang 15.30 uur. Zal het wonder zich dan voltrekken?

Morgen is het allemaal weer te beleven op de velden van fc Harlingen. Volop gezelligheid, komt u ook? De koffie staat klaar!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda