Jeugdnieuws fc Harlingen

HARLINGEN - Zaterdag 7 maart was het dan eindelijk weer zover. Na diverse oefenwedstrijden en de onderlinge Wintercompetitie begon de competitie weer. Onder ideale omstandigheden mochten de jeugdspelers van de fc Harlingen weer de groene mat op.

Voor F4G, voor de winterstop nog spelend als MP 1, begon de competitie met een uitwedstrijd tegen het ook net in de F competitie spelende sc Franeker F6. Dit werd een hele spannende wedstrijd die gelijk opging en eigenlijk geen verliezer had mogen hebben. Maar dat gebeurde helaas wel en jammer genoeg was dat ook nog F4G dat met 4-3 de meerdere moest erkennen in Franeker. Maar men kan terugzien op een hele goede wedstrijd.

F3G moest thuis tegen Beetgum F2G en de mannen en vrouwen van F3G begonnen de competitie zeer goed en wisten met 6-1 te winnen. Ook voor F2G waren er in de eerste competitiewedstrijd meteen al de 3 punten, want door een zeer sterke seizoenstart uit bij Leeuwarder Zwaluwen F3G werd er met 2-10 gewonnen en dus gingen de punten mee naar huis. Voor F1G stond er een thuiswedstrijd op het programma tegen Frisia F 8. F1G was in deze wedstrijd duidelijk de sterkste en door een hele mooie 5 -0 overwinning waren de eerste punten van de voorjaarsreeks binnen.

De jongens en meisjes van E5G begonnen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit 34E10. E5G begon zeer goed aan de wedstrijd en het was Edivan die al na 5 minuten de 1-0 liet aantekenen. Nadat beide partijen enkele mooie kansen hadden gehad was het Blauw Wit dat vlak voor de rust 1-1 scoorde. Na de rust begon E5G direct weer met aanvallen en uit een voorzet van Finn scoorde Cenk de 2-1. De wedstrijd kroop naar het einde en leek het erop dat E5G de punten zou pakken, maar vlak voor tijd scoorde Blauw Wit nog de 2-2.

Voor E4G begon de wedstrijd uit tegen SSS 68 E1G goed want binnen de minuut was het 0-1 toen de keeper een schot van Odin los liet en Boaz de bal binnen gleed. Halverwege de eerste helft werd het zelfs nog 0-2 toen uit een corner scoorde. Maar vlak voor de rust scoorde SSS nog 1-2. Na de rust was het SSS dat 2-2 scoorde. Hierna kreeg E4G weer veel kansen maar 9 maal op de paal stond een doelpunt in de weg zodat het 2-2 bleef.

E3G moest uit naar Nicator E2 en in een hele spannende wedstrijd werd goed gevoetbald door E3G. in de eerste helft kregen beide ploegen wel kansen maar bleef de 0 op het scorebord, na de rust was het E3G dat de leiding nam toen Milan 0-1scoorde. Even later scoorde Sverre de 0-2 maar dit doelpunt werd afgekeurd omdat er een Nicator speler op de grond lag!!. Hierna was het Nicator dat de 1-1 scoorde, maar E3G bleef goed doorgaan en Jaimy scoorde de 1-2. Vlak voor tijd kreeg E3G nog een penalty maar deze werd helaas gemist. De jongens van E 2 moesten thuis tegen Frisia E7 en dit leverde een mooie 6-3 overwinning op. E1 was deze ronde vrij.

D3 begon de competitie uit tegen Stormvogels D1G een oude bekende uit de najaarsreeks. D3 speelde een zeer goede wedstrijd en door drie goals van Omer en een mooi doelpunt van Bas werden door deze 1-4 overwinning de eerste 3 punten van de competitie mee naar huis genomen. Voor D2 begon de competitie met een uitwedstrijd tegen het Terschellinger AVVD1. Na een spannende eerste helft die met 0-0 aanbrak was het Noah die de 0-1 scoorde, maar AVV scoorde al snel weer de 1-1. Halverwege de tweede helft scoorde Joel de 1-2, maar uit een vrije trap van AVV werd het vlak voor tijd weer 2-2 en dit was ook e eindstand. D 1 moest thuis tegen het Deinumer Sparta 59 D 1 en dit werd een mooie 3-2 overwinning voor de Harlinger mannen.

Voor C2 stonde de derby tegen Zeerobben C3 op het programma en dit liep niet helemaal zoals gewenst af voor C2, want de Robben namen door een 1-2 overwinning de punten mee. C1 moest uit naar de nummer 2 SWZ C2, de Snekers namen de leiding maar door een doelpunt van Jort werd het 1-1 waarna Peter er 1-2 van maakte. Na de rust scoorde Patrick de 1-3, waarna SWZ uit een vrije trap 2-3 scoorde. Maar door doelpunten van Jort en Remco werd het nog 2-4 en 2-5. En begon C1 de competitie hervatting met winst.

Voor MC1 stond er een thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum MC 2 op het programma. MC 1 begon goed en was heer en meester in het grootste deel van de eerste helft, maar de doelpunten bleven uit. Uit de counter waren het de BQD meisjes die wel 2 maal het net vonden en stond MC 1 tegen de verhouding in met 0-2 achter bij de rust. Direct na de rust scoorde BQD nog de 0-3. MC 1 vocht wat het waard was maar de bal wilde er maar niet in en nadat Ashley er 1-3 van had gemaakt werd er nog alles of niets gespeeld door MC 1, maar doelpunten bleven helaas uit.

B 1 moest uit naar Leeuwarder Zwaluwen B2 en wist hier een knap 2-2 gelijkspel te behalen. En ook A1 moest aan de bak tegen DTD A1, maar kon het hier niet tegen niet bolwerken en was een 6-2 nederlaag hun deel.