Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdag 7 maart! De start van de voorjaarscompetitie en dat was te merken op het Oostersportpark. Het leek net of iedereen er weer aan toe was. Drukte al vanaf ?s ochtends vroeg op de velden en in de Robbenplaat. Jeugdvoetbal maakt wat los bij de mensen zo lijkt het. Naast de vele toeschouwers was er natuurlijk de gehele dag weer een legioen aan vrijwillig(st)ers in actie om alles in goede banen te leiden. En dat lukte uitstekend.

In tegenstelling tot vorige week, toen Zeerobben A1 LSC 1890 wist te verslaan, moesten ze nu hun meerdere erkennen in VEV ’67. Het verschil was weliswaar miniem (2-1), maar daardoor bleven de  punten wel in Leek.
Bij de B-junioren had B1 goede zaken kunnen doen in en tegen Buitenpost. Bij winst was B1 Buitenpost voorbij gegaan op de ranglijst maar helaas lukte dat niet. Het werd 2-0. Het vroege tijdstip was voor B2 geen belemmering om een uitgeslapen indruk achter te laten in Berlikum. Tegen de plaatselijke B1 werd er keurig met 1-3 gewonnen. En ook B3 begon na de winterstop goed met een 3-0 overwinning op SJO Dronrijp/Foarut B3.

Zeerobben C1 deed goede zaken door SWZ Boso Sneek C1 op het Oostersportpark met 3-1 te verslaan. C2 deed zichzelf te kort door in eigen huis met 2-3 te verliezen van Workum C1. Het veelgeplaagde Zeerobben C3 is na de winterstop ingedeeld in een andere competitie. Zij begonnen de voorjaarsreeks met de kraker tegen FC Harlingen C2. De groenwitten wisten de stadsderby aan de Vierkantsdijk met 1-2 te winnen. Het welverdiende gejuich was te horen op de Achlumerdijk.
D1 won overtuigend met 6-0 van het laaggeplaatste MKV ’29 D1. D2 kwam in de thuiswedstrijd tegen sc Stiens D2 niet verder dan een 2-2 gelijkspel en ook D3 deelde de punten met L. Zwaluwen D2. Het werd 1-1.

Het voor de winterstop onverslaanbare E1 komt in 2015 uit in de Hoofdklasse en trof in LSC 1890 E2 in Sneek meteen een tegenstander van formaat. De Snekers gingen er met de punten vandoor en wonnen met 2-1. Zeerobben E2 moest het opnemen tegen VC Trynwâlden E2 en wonnen vrij eenvoudig met 4-1. E3 moest in Hardegarijp buigen voor de plaatselijke E2 en verloor met 5-2. Voor E4 was er wel winst. Na een spannende pot stuurden zij Terschelling E2 met 2-1 terug naar de veerbootkade op de Waddenpromenade. Zeerobben E5 was niet opgewassen tegen Wykels Hallum E2. Zij verloren met 6-2 en ook Zeerobben E6 moest de winst laten aan tegenstander Frisia E12. Na twee keer 25 minuten voetbal stapten de hoofdstedelingen met 1-2 winst in de pocket van het veld.

F1 liet er meteen geen gras over groeien en won thuis met 7-5 van Scharnegoutum F1. Winst was er ook voor F2 in de wedstrijd tegen SJO Dronrijp/Foarut F1. Het werd een knappe 1-2 overwinning. F3 is na het kampioenschap wat zwaarder ingedeeld en dat vergt nog even omschakeling. Thuis tegen de reuzen uit Sexbierum werd er met 1-8 verloren. F4 speelde keurig met 2-2 gelijk tegen VC Trynwâlden. F5 en F6 deden ook prima zaken. F5 won uit bij Minnertsga F2 met 2-4 en F6 was thuis met 5-2 te sterk voor Frisia F10. En of dat allemaal nog niet genoeg was won F7 thuis met 3-1 van Tzummarum F2. Een super start voor de F-afdeling derhalve.

Meisjesvoetbal
Het meisjesvoetbal floreert bij Zeerobben en daar is de club blij mee. Binnen de MC-afdeling komt de club met 2 teams uit. MC1 moest thuis aantreden tegen Ternaard MC1 en kon dat net niet bolwerken. Het werd 2-4 voor de meisjes uit Ternaard. MC2 begon de voorjaarscompetitie met een vrije zaterdag. Morgen komt de ploeg wel in actie. Om 12.00 uur spleen de meisjes de eerste thuiswedstrijd tegen Frisia MC1.
Bij de MD-afdeling wordt inmiddels ook met 2 teams deelgenomen aan de competitie.MD1 kwam met een zeer goed humeur terug uit St. Annaparochie en daar was ook alle reden toe. Winnen in St. Anna met 1-3 is dan ook een geweldige prestatie. MD2 kwam er al snel achter dat er tegen Heerenveen MD1 weinig te halen viel. Deze ploeg die in het najaar in de 1e klasse uitkwam was te sterk voor MD2 en won verdiend met 7-1. Morgen tegen Oudega/Heeg/Hommerts combinatie weer nieuwe kansen en waarschijnlijk een tegenstander van een gelijkwaardig niveau.
En de meisjes van ME1? Die waren duidelijk een paar maatjes te groot voor VC Trynwalden ME1 en wisten met maar liefst 1-8 te winnen.

Waddenrobkes
En ook de Waddenrobkes maakten een start met hun voorjaarscompetitie. Deze snel groeiende jonge talenten maken er elke zaterdagochtend weer een voetbalfestijn van. Het is genieten voor jong en oud. Morgen weer een nieuwe ronde op het Oostersportpark want bij de waddenrobkes speel je altijd thuis!

De dag van morgen brengt ook weer veel jeugdvoetballers op de been. Maar liefst 14 thuiswedstrijden voor de jeugd met daaronder 2 oefenwedstrijden. De rest van de teams komt in competitieverband uit. Als u geen keuze kunt maken is het verstandig om vroeg aanwezig te zijn. De eerste wedstrijden beginnen al om 9.45 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda