Sport

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Het eerste jeugdjournaal vandaag zonder inbreng van de meisjes-/vrouwenafdeling. Gezien de groei van de vereniging komen er voortaan twee jeugdjournaals in deze krant. Elke dinsdag met al het nieuws over de meisjes-/vrouwenafdeling en op vrijdag het jeugdjournaal met alle uitslagen en wetenswaardigheden met betrekking tot de overige teams.

Groot, zeer groot was de vreugde na de overwinning van JO19-1 op Heerenveense Boys. Na 2 overwinningen op rij komt dit team in een bepaalde flow terecht waar het enthousiasme vanaf druipt. Door de 2-0 winst staat Zeerobben met 12 punten op de 6e plaats in deze hoofdklasse op slechts 3 punten afstand van de koploper. Morgen een thuiswedstrijd tegen CVVO. Helaas kwam het JO19-2 niet in actie omdat de tegenstander vrijdagavond had afgebeld.

Herstel was er voor JO17-1. Na 2 verliespartijen op rij moest er afgelopen zaterdag gewonnen worden om niet nog verder af te zakken. Dat werd begrepen dor de jongens. In Lemmer werd een hele knappe 1-6 overwinning geboekt op CVVO. Dat brengt Zeerobben terug in de middenmoot. Nu vast houden en proberen de lijn tegen SJO Dronrijp Foarut Combinatie door te trekken. Hoe ouder je wordt hoe meer de stadsderby’s gaan spreken en meetellen. Dat was te merken aan de blijdschap van de mannen van JO19-2 die de fc Harlingen JO17-1 kansloos met 3-1 naar huis stuurden. JO17-3 was met 7-0 kansloos tegen koploper Mulier JO17-3.

Aan het sprookje van JO15-1 in de hoofdklasse komt voorlopig nog geen einde. Dit keer werd nipt maar terecht met 1-0 gewonnen van SJO Bergum BCV Comb. Met 11 punten inmiddels nog steeds een mooie 4e plaats voor Zeerobben in de hoofdklasse O. Nipt verlies voor JO15-2 tegen S.F. Deinum en een dikke vette nederlaag voor JO15-3 tegen Frisia.

Ook met JO13-1 gaat het nog steeds uitstekend. Na de 3-0 overwinning op Blauw Wit staat de ploeg nog steeds ongeslagen met Franeker bovenaan. Morgen een belangrijke krachtsmeting met de nummer 3 L. Zwaluwen. Een zwaar bevochten maar prachtige overwinning voor JO13-2 op AVV. Het werd 1-2. En ook JO13-3 won. In Bolsward werd het 0-9 tegen de plaatselijke SC. JO13-4 en JO13-5 verloren beiden hun wedstrijd. JO13-5 was nog dicht bij een gelijkspel maar moest laat in de 2e helft toch nog een doelpunt incasseren waardoor het 1-2 werd tegen Black Boys.

Een prachtige wedstrijd bij JO11-1 eindigde na een 3-0 voorsprong in een 3-3 gelijkspel tegen MKV. Zeerobben behoudt de aansluiting en heeft de koploper in de 1e klasse nog steeds in zicht. JO11-2 kon het niet bolwerken tegen St. Anna. Het werd 0-11. JO11-3 won wel. Dit keer met 4-2 van ONS Boso Sneek. En wat te denken van JO11-4 dat met 12-0 won in Leeuwarden bij FVC. En ook JO11-5 bleef met 7-1 aan de goede kant van de score tegen FVC. En of dat allemaal nog niet genoeg was won ook JO11-6 haar wedstrijd tegen Berlikum met 1-7. En het wordt eentonig maar ook JO11-7 won bij Makkum met 3-6. Een onderonsje was er ook op het Oostersportpark. JO11-8 speelde uit tegen Zeerobben JO11-9. Weinig reiskosten dus bij deze partij die door JO11-8 werd gewonnen.

Ook JO9-1 kon de kampioensaspiraties van LSC niet afstoppen. De tegenstander was simpelweg beter en drukte dat uit in de uitslag. Het werd 8-1 voor LSC. JO9-2 won met 2-5 van SDS. En JO9-3 verloor van de SJO uit Dronrijp met 0-6. Een knappe overwinning van JO9-4 bij Tzummarum. Het werd 2-6 en ook JO9-5 won knap met 6-0 van SDS. Tot slot verloren JO9-6 en JO9-7 van resp. SJO DFC en DTD.

Met de herfstvakantie in aantocht toch heerlijk weer 14 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling van Zeerobben. En 15 teams trekken voor hun wedstrijd de provincie in. Het jeugdvoetbal floreert weer volop. Er is veel te beleven op het Oostersportpark. Dat zal morgen ongetwijfeld ook weer de nodige toeschouwers naar het Oostersportpark lokken. De club rekent daar ook op en is er klaar voor.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda