Sport

Jan Sloot doet goede zaken

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- In de reguliere competitie zijn de beslissingen gevallen. Johan Beuker is clubkampioen seizoen 2014/2015, maar met nog maar een speelronde te gaan is de spanning in de A-groep afgelopen dinsdag tot grote hoogte gestegen.

Jan Sloot deed heel goede zaken door een belangrijke zege te boeken op Kor Vrieswijk. In de
B-groep verraste Rinze Postma leider Marco Bekema en Joop Huizenga beleefde in de schaduwcompetitie een zeer genoeglijke avond. Hieronder weer een overzicht:

Reguliere competitie
J. Beuker-N. Poelsma 2-0
Johan Beuker is dit seizoen Excelsiors clubkampioen. Met nog een duel tegen Rinze Postma in het vooruitzicht is hij niet meer in te halen door zijn naaste belagers. Afgelopen dinsdag tegen Nico Poelsma bleek het onderlinge klasseverschil veel te groot. De altijd goedlachse Franeker probeerde er het beste van te maken, maar kon geen potten breken tegen de routenier en moest met lede ogen toezien hoe zijn opstelling langzaam maar zeker werd ontmanteld.

A-groep
K. Vrieswijk-J. Sloot 0-2
Kor Vrieswijk speelde een zware partij tegen Jan Sloot. Er ontstond een ingewikkelde stand op het bord die beide mannen hoofdbrekers bezorgde. Jan Sloot trok in het eindspel aan het langste eind en kon twee zeer belangrijke punten bijschrijven. Jan kan volgende week bij winst op Koop de Vries het kampioenschap in de A-groep op z´n naam schrijven.

B-groep
R. Postma-M. Bekema 2-0
Rinze Postma speelde tegen Marco Bekema een ijzersterke partij. Wanneer Marco dacht de boel te kunnen forceren, wist Rinze altijd juist te anticiperen en het lukte Marco dan ook niet de winst te vinden. Het leek op een puntendeling uit te draaien, maar de leider in de B-groep blunderde kinderlijk eenvoudig door een foutieve slagkeuze, waarna Rinze de vijandelijke dam kon ontmantelen en glunderend alsnog de volle buit meepakte.

In de schaduwcompetitie speelden Elle van Keimpema en Koop de Vries een degelijke en boeiende partij. Een partij waarin Koop als winnaar uit de bus kwam en nog altijd de ongeslagen leider in de schaduwcompetitie is. Joop Huizenga was zeer in zijn nopjes met de remise tegen Klaas van Keimpema. Klaas speelde echter tot ongenoegen van Joop nog verder, maar zag uiteindelijk in dat verder spelen zinloos was. Volgende week spelen de leden de laatste competitieronde van het seizoen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda