Sport

Hok Cornel - Van Andel sterkste der sterken


HARLINGEN - Op zaterdag 20 september werd de laatste wedvlucht met postduiven van de Afdeling Friesland gevlogen. In het kader van de natour werden de Friese duiven 's middags gelost in het Belgische Tongeren. De snelste duif van PV De Postduif in Harlingen was een duivin van Frank en Koos Cornel en Jaap van Andel.



De postduiven van de Afdeling Friesland van de NPO werden zaterdag om 12.30 u. gelost in Tongeren onder omstan-digheden die op het eerste gezicht niet erg gunstig waren voor de gevederde atleten. Onder de deelnemers aan deze wedvlucht bevonden zich vijf liefhebbers van PV De Postduif uit Harlingen die samen goed waren voor 54 duiven. Na ruim 265 kilometer vliegen arriveerde de eerste duif van de vereniging om 16.19 u. op het hok van Frank en Koos Cornel en Jaap van Andel. De duivin liet een gemiddelde snelheid noteren van 1157 meter per minuut en klopte hier-mee de nummer twee van Pollie, Peter en Mark Kwast die weliswaar eerder in de klok zat maar door het afstandsver-schil op een lagere gemiddelde snelheid uitkwam. Met een eerste prijs en maar liefst 90% prijs kon dit weekend weer niet stuk voor Hok Cornel - Van Andel. De eerste prijs in de vereniging betekende tevens een derde plaats in Samen-spel Harlingen, waarin de eer moest worden gelaten aan Jan Hoogland van OGH die de eerste twee duiven van dit Samenspel op zijn hok kreeg. In Samenspel A ging de overwinning naar P. Pander uit Wyckel, wiens duif een gemid-delde van 1216 meter per minuut realiseerde; de duivin van Hok Cornel - Van Andel was 32e in dit Samenspel. In De Kuststrook ging de hoogste eer naar F. Lichthart uit Sneek die een duif had die gemiddeld 1219 meter per minuut had gevlogen. De duivin van Cornel - Van Andel werd in dit verband 37e. In de Afdeling behaalde zij een 2227e prijs en ging de laatste overwinning van het seizoen 2014 naar Wouter Vedder uit Tuk wiens duif de andere duiven van de Afdeling royaal wist te kloppen met een gemiddelde snelheid van 1343 meter per minuut.

Sponsorprijzen
De laatste vlucht van het seizoen werd gesponsord door Jaap van Andel. De prijzen gingen naar Ho Cornel - Van Andel, Gebroeders Kwast & Zoon en Feikema & Feikema.
Volledige uitslag PV De Postduif, vlucht Tongeren natour, 20 september 2014:
Hok Cornel - Van Andel (10) 1,4,5,7,8,9,13,17,18
Pollie, Peter en Mark Kwast (10) 2,10,12,14,16
Feike en Eelco Feikema (20) 3,6,11,15

|Doorsturen

Buienradar



Agenda