Sport

Hockeyen met top Nederlands team

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zaterdag 18 oktober zal voor Denise Tilstra en Merle Jorritsma voor altijd in hun geheugen gegrift staan. Als lid van de Harlinger Mixed Hockey Club waren zij uitgenodigd voor de landelijke ?Rabobank Hockey Fanclub-dag? in Bilthoven.

Ieder lid van de club mocht een zo origineel mogelijke foto insturen. Denise stuurde een foto waarop ze op het kunstgrasveld van de club stond, met op de achtergrond de werkzaamheden die aan het veld werden uitgevoerd. Dit was voor de jury genoeg om Denise uit te nodigen, waarbij ze een vriendinnetje mee mocht nemen. Dat was geen probleem. Denise is al een paar jaar beste vriendin van Merle Jorritsma. De beide 9-jarige dames spelen al enkele jaren bij de HMHC. Dit seizoen in E-8. Verder zijn het ook nog klasgenootjes.

Vóór 1 oktober moest de foto worden ingezonden. Landelijk werden door een jury 250 foto’s uitgekozen. Op 10 oktober kreeg Denise bericht dat ze geselecteerd was. Uiteraard volgde na dit goede nieuws een vreugdedansje van beide dames. Op zaterdag 18 oktober reisden ze met hun ouders naar Bilthoven voor een fantastische dag, lieten beide dames weten. Het gehele Nederlandse hockeyteam, zowel de dames als de heren, waren aanwezig. Er volgden trainingen, clinics, een kinderpersconferentie, enzovoort. Natuurlijk mochten ze met bekende hockeyers - zoals Naomi van As - op de foto.

Hockey is voor Denise en Merle hun favoriete sport. Hebben ze ook nog ambities in die richting? “We zouden in de toekomst wel graag voor het Nederlands elftal willen spelen”, lachen beide dames. “Een klein baantje erbij en de rest hockey spelen.” Ze hebben intussen 23 handtekeningen van hun ‘sterren’ verzameld, op papier en een T-shirt. Het shirt wordt ingelijst en komt uiteraard op hun kamer te hangen. Vader Dick Tilstra liet nog even weten dat de dames graag naar het WK hockey hadden gewild. Helaas was het al uitverkocht. “Het was dan ook fantastisch dat ze hieraan mee mochten doen.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda