Sport

HMHC Meisjes D1 winnen met 10-0

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag 8 oktober moesten de meiden hun laatste wedstrijd spelen, thuis tegen HVA MD3. HVA had nog geen wedstrijd gewonnen en dit potje werd dan ook vol vertrouwen tegemoet gezien door zowel de coaches als de speelsters van de HMHC.

De wedstrijd begon om 13.00 uur en HVA kwam met elf meiden naar Harlingen toe, en moest dus zonder wissels deze lastige klus zien te klaren. MD1 had vorige week een puike prestatie geleverd door bij DASH met 2-0 te winnen na een zeer spannende wedstrijd en ze waren gebrand op een goed resultaat.

Er werd gestart met de vertrouwde opstelling en meteen werd duidelijk dat Harlingen veel en veel te sterk was voor HVA. Het duurde dan ook niet lang voordat Wies de 1-0 binnensloeg en daarmee leek meteen de ban wel gebroken. Het ging erg snel met de scores en wie er allemaal gescoord hebben en hoeveel doelpunten was niet bij te houden. Er werd veel over de rechterkant gespeeld met Danique achterin, Jiske op het middenveld en Meike op rechtsvoor. Bij vlagen ging de bal via Esmee en Renee naar de linkerkant waar Anais en Merle ook alle ruimte kregen van de tegenstander. De ruststand was 6-0 met als doelpuntenmaaksters Wies 2x, Renee 2x, Esmee 1x en een mooie strafcorner van Merle.
Tijdens de rust werd het hele team letterlijk omgegooid. De verdedigers werden aanvallers en de aanvallers mochten achterin de boel proberen dicht te houden. Harlingen bleef maar aanvallen en op het middenveld met Iris werd het spel goed verdeeld. Denise in de spits wist ook te scoren (2x), net als Maureen 1x en Danique 1x. HVA kwam een keer met een paar meiden oog in oog met Sterre, die tot dan toe nog geen bal had gehad, maar ze hield haar doel perfect schoon. De eindstand was 10-0 voor Harlingen en het was erg leuk om de spelvreugde bij de meiden te zien.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda