HMHC Heren 1 geeft wedstrijd uit handen

Afgelopen zondag moesten de heren van de Harlinger Mixed Hockeyclub thuis spelen tegen Dash uit Hoogezand. De afspraken bleven hetzelfde, ten opzichte van de afgelopen wedstrijden. De Harlingers moesten zelf het spel maken en zich niet laten be?nvloeden door de tegenstander.

Vanaf het begin ging het direct goed bij de Harlingers. Ze hadden controle over hun eigen spel en ze wisten Dash goed tegen te houden. Zowel verdedigend als aanvallend stonden de Harlingers erg sterk te hockeyen en de heren uit Hoogezand kregen het daardoor erg moeilijk. Hierdoor werden zij slordiger in hun eigen spel en de Harlingers maakten hier goed gebruik van. Al na 12 minuten spelen viel het eerste doelpunt. Onno-Jan Onnes wist een strafbal te forceren en besloot uiteindelijke deze zelf te nemen. De strafbal werd vervolgens goed hard ingespeeld en daarmee kwam de score al vroeg in de wedstrijd op 1-0 voor de thuisploeg.

Daarna bleven de Harlingers sterk spelen en ze wisten nog verschillende kansen te creëren, helaas werden deze niet goed afgerond. Dash kon ook een aantal keer gevaarlijk in de cirkel van de Harlingers komen door hun snelle counters, maar deze pogingen mislukten. Na 29 minuten wist Dash wel goed erdoorheen te komen via een counter en brachten de score op een 1-1 tussenstand. Vlak voor rust lukte het de Harlingers om nog een keer snel te counteren en kreeg Jan-Willem Tetteroo een kans om te schieten. Deze bal ging hard de goal in; de ruststand stond daarmee op 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Direct na rust waren de Harlingers niet scherp en Dash profiteerde hier goed van. Ze speelden de bal snel richting de cirkel van de Harlingers en wisten deze kans goed te benutten en daarmee stonden beide teams binnen een halve minuut in de tweede helft weer gelijk. Door deze klap waren de Harlingers weer bij de les en probeerden zij het spel wat ze in de eerste helft hadden laten zien weer op te pakken. Dit ging erg goed, alleen lukte het niet meer om gevaarlijk te worden in de cirkel van Dash. De Harlingers kregen na 43 minuten wel een doelpunt tegen, maar de wedstrijd was hiermee nog niet beslist. De heren uit Harlingen bleven opzoek naar de gelijkmaker. Lange tijd bleef het spel heen en weer gaan tussen beide teams, maar echte kansen waren er niet meer. In de laatste minuut wist Dash nog een keer door te breken met een counter en wisten ze nogmaals te scoren. De eindstand kwam daardoor uiteindelijk op 2-4 voor Dash te staan.
De komende twee weken is Heren 1 vrij en de volgende wedstrijd staat op zondag 30 oktober om 14:30 thuis op het programma tegen Daring uit Veendam.