HMHC H1 speelt ondanks ruim verlies een goede wedstrijd

Afgelopen zondag moesten de heren van de Harlinger Mixed Hockeyclub uit spelen. Deze keer moesten zij tegen Hondsrug uit Zuidlaren. Net zoals de tegenstander van vorige week is Hondsrug een nieuwe tegenstander voor de Harlingers. Dus ze wisten niet wat ze precies konden verwachten van de tegenstander.

Na het beginsignaal begonnen de Harlingers verdedigend erg sterk. De aanvallen van Hondsrug werden al vroeg opgevangen en de heren kregen veel ruimte om uit te verdedigen. De Harlingers wisten een aantal keer gevaarlijk door te breken, maar deze kansen werden niet benut. Aan de andere kant kwam Hondsrug ook een aantal keer gevaarlijk in de cirkel van de Harlingers, maar ook deze pogingen waren niet succesvol. Halverwege de tweede helft waren de heren uit Zuidlaren net iets sneller dan de Harlingers en wisten zij via een tip-in de score te openen. De Harlingers bleven strijden en Hondsrug kreeg het niet makkelijk. Vlak voor rust wisten zij nog een strafcorner te forceren, deze wisten ze wel te benutten en pushten de bal hoog in de goal. Daarmee was de ruststand 2-0.

De Harlingers waren erg tevreden over het spel wat ze in de eerste helft hadden laten zien. Ze moesten na de rust meer gaan letten op de verdediging op eigen helft, want als dat niet gebeurde, kon Hondsrug gevaarlijk gaan worden in het 23-meter gebied van de Harlingers. In het begin van de tweede helft was de concentratie niet optimaal bij de Harlingers. Ballen werden ingeleverd en de snelheid was uit het spel. Hondsrug wist hiervan goed te profiteren en zij wisten in deze fase veel goals te maken. Halverwege de tweede helft stond de score op 7-0. Vanaf dat moment gingen de Harlingers beter spelen. De concentratie was weer terug en ze wisten weer kansen te creëren. Kort daarna kregen de Harlingers een strafcorner, via een prachtig schot van Jarl Ammeraal wist Maarten Vlieger te scoren. Daarmee kwam de stand op 7-1 met ongeveer nog tien minuten te spelen. De Harlingers bleven strijden, maar doordat ze maar één wissel hadden, sloop de vermoeidheid in het spel. Hondsrug slaagde er daarna in om nog twee keer te scoren en daardoor was de eindstand uiteindelijk 9-1.