Sport

HMHC Dames 1 verliest van zichzelf

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zondag speelden de Harlinger Dames uit tegen Hondsrug. De dames hadden een goede voorbereiding en ook afgelopen week hadden ze goed getraind. Toch was daar na het startsignaal niets van te merken.

Harlingen speelde erg rommelig en na bijna elke onderschepping, leverden ze de bal direct in bij de tegenstander. Al snel viel dan ook het eerste tegendoelpunt. De Harlinger dames lieten hun hoofd niet hangen en zetten zich volledig in. Helaas leidde het niet tot mooi samenspel, waardoor Harlingen met een achterstand de rust in ging. De coach vroeg zich af waar het moedige spel van de Harlinger dames was gebleven.

Na de rust zette het rommelige spel zich enigszins voort. Hondsrug wist hier nogmaals gebruik van te maken. Gelukkig wist Jeanine Teuben hier een eind aan te maken door ook een goal te scoren. Harlingen kreeg weer wat hoop en liet meer pit zien. Ze speelden weer over en zetten veel aanvallen op. De keepster van Hondsrug wist erg veel ballen tegen te houden. Niet veel later wist Monica Schaafsma de bal in de cirkel te brengen na de bal razendsnel uit te nemen. Wederom was het Jeanine Teuben die de bal aannam en de dames op gelijke stand bracht.
Harlingen had het zwaar; de power ontbrak, het veld was vrij langzaam en de arbitrage werkte ook tegen. De Harlinger dames wilden heel graag, maar dat kwam er niet uit. Hondsrug bood goed tegenstand en wist de achterhoede van Harlingen nogmaals uit te spelen: 3-2. De dames wisten dat ze konden winnen, dus lieten het hier niet bij zitten. Hannamay Tjalsma wist goed gebruik te maken van een strafcorner door de bal in de linkerhoek te schieten. Nu vonden de Harlingers zichzelf weer terug en zetten tevergeefs nog een paar aanvallen op. Eén minuut voor tijd wist Hondsrug nog een doelpunt te scoren, waardoor Harlingen zonder punten naar huis vertrok. Volgende week spelen de dames thuis tegen Emmen om 12.45 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda