Harlingen wint van tweedeklasser Sint Anna

HARLINGEN - Harlingen begon goed in de eerste helft, de eerste tien minuten moest men nog even aan elkaar wennen maar daarna ging het bij vlagen best. De eerste kansjes waren ook voor Harlingen, Kevin Jaarsma kopte voorlangs. En pass van Niels Outhuyse op Barry Hamstra werd goed ingeschoten maar ook goed gestopt door de keeper.

In de vijftiede minuut ging het andersom, nu werd Niels Outhuyse door Barry in staat gesteld om te scoren. Niels schoot echter hoog over. In de zeventiende minuut was het wel raak, een voorzet op maat van Kevin Jaarsma op het hoofd van Barry Hamstra betekende 1-0. Een terechte voorsprong en Harlingen bleef goed voetballen. Wel kwam Sint Anna wat vaker gevaarlijk naar voren en kregen de vleugels wel erg veel ruimte. Toch liep Harlingen uit naar 2-0, de goed spelende Jorik Erents gaf een pass op maat aan Purvis en die scoorde. Hierna zakte Harlingen toch wat weg en werd het achterin wat rommelig. In de 33e minuut werd de bal slecht weggewerkt, wachtte keeper Wagenaar even met uitkomen en vloog het puntertje van de rechterspits binnen; 2-1. Harlingen bleef de aanval zoeken maar bij een tegenaanval van Sint Anna kwamen de mannen vaak niet snel genoeg terug en kreeg Sint Anna kansjes. Er werd wat onhandig een corner weggeven en die werd door, wederom, de rechterspits fraai ingekopt; 2-2. Op slag van rust kreeg Stefan Adema nog een dot van een kans om nog 3-2 te maken, hij schoot de bal over. Het was een eerste helft waarin Harlingen de eerste dertig minuten goed speelde en een 2-0 voorsprong nam maar die werd in het laatste kwartier simpel weggegeven.

In de tweede helft waren Niels Outhuyse en Rick Siemonsma gewisseld voor Sander Zeilmaker en Wijbenga. En Harlingen pakte de draad weer op, na 55 minuten knalde Sander Zeilmaker de bal op de lat. En mooie solo zette de actieve Barry Hamstra in, hij ging echter iets te lang door en het kansje was weg. Het spel aan beide kanten werd een stuk rustiger dan in de eerste helft. Bij Sint Anna werd het gepraat ook ietsjes minder en beide ploegen leken het wel goed zo te vinden. Er was nog wel een actie van Barry Hamstra, in de 72e minuut, hij legde de bal panklaar voor Sander Zeilmaker en die legde 3-2 in het netje. Meteen daarna moest keeper Robin Wagenaar met een uitstekende redding een gelijke stand voorkomen. Aan de andere kant moest ook de Sint Anna keeper gestrekt om een goal te voorkomen. Vlak voor tijd kon Rick Siemonsma nog simpel 4-2 maken of laten maken maar hij speelde de bal veel te zacht. Fc Harlingen won dus van de tweedeklasser Sint Anna en dat was terecht. De as van Harlingen, Niels Outhuyse, Ralf van Hurck en Barry Hamstra, speelde goed en de jeugd daar omheen ging er goed in mee. De vleugelverdedigers deden het in de tweede helft al beter maar daar valt nog wat werk te doen voor de mannen, en ze kunnen het wel.